8 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Ο π. Ανδρέας Κονάνος στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)


Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου και του πολιτιστικού συλλόγου της ενορίας του Χαρωπού “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” πραγματοποιήθηκε μεγάλη και αξιόλογη εκδήλωση στο κέντρο δεξιώσεων “ΒΑΛΚΑΝΙΑ”, έξω από το Σιδηρόκαστρο, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου.

Κεντρικός προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο π. Ανδρέας Κονάνος, διακεκριμένος κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεολόγος και γνωστός σε όλους για τις ομιλίες του ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο π. Ανδρέας με απλό και κατανοητό τρόπο ανέπτυξε ομιλία με θέμα “όταν η μαμά γελά, όλο το σπίτι είναι καλά”, την οποία και διάνθισε με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και την εμπερία του.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε και η Ιατρός-Αγγειοχειρουργός Άννα Κατσάκα, η οποία μίλησε για τη φλεβική ανεπάρκεια και την αντιμετώπισή της.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ενώ αρκετοί ήρθαν και από τα γύρω χωριά και την ευρύτερη περιοχή των Σερρών, άλλοι με λεωφορεία και άλλοι με αυτοκίνητα, ώστε ο αριθμός των παρισταμένων να ξεπεράσει τους 1500.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευλόγησε με την παρουσία του την εκδήλωση, εξέφρασσε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το ότι τόσοι άνθρωποι, και μάλιστα νέοι, αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία, γεγονός που αποδεικνύει αφενός τη δίψα τους να ακούσουν τη φωνή της Εκκλησίας, όταν αυτή μιλά απλά και ανθρώπινα στις καρδιές τους, αφετέρου φανερώνει τη συμπάθειά τους για τον π. Ανδρέα, έναν κληρικό που διεισδύει ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το γάμο, και κατορθώνει με τον τρόπο του να προσελκύει και να συγκινεί.

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8

konanos sidirokastro 8