27 Μαρτίου, 2020

Όλγα Σμάγαδου

Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητρόπουλος διαβάζει βιβλία διαδικτυακά


Σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησε ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Παναγιώτης Δημητροπουλος. Θέλοντας να βοηθήσει από την πλευρα του τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδάκια ξεκίνησε διαδικτυακή ανάγνωση παιδικών βιβλίων.

Ήδη ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτήν την πρωτοπόρα κίνηση και ο ίδιος μιλώντας στο diktyotv.gr μας λέει πως πήρε αυτή την απόφαση και αν έχει αναμενόμενη ανταπόκριση.

Αυτές τις δύσκολες ώρες μια καλή ενασχόληση για τα παιδιά μας είναι το βιβλίο?

“Η αλήθεια είναι πως η ενασχόληση με το βιβλίο έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα ανεξαρτήτως της όποιας κατάστασης βιώνουμε.

Πόσο εύκολο είναι να απασχολήσει ένας γονιός το παιδί του διαβάζοντας του βιβλία?

Δυστυχώς στις μέρες μας και λόγω της επιρροής των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η ανάγνωση βιβλίων από κοινού με τα παιδιά μας, δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Οφείλουμε όμως ως γονείς να βρίσκουμε τους τρόπους εκείνους που θα φέρουν το παιδί κοντά στο βιβλίο.. Ο καλύτερος από αυτούς τους τρόπους δεν είναι άλλος από το να βλέπει το παιδί εμάς τους γονείς να διαβάζουμε. Τα παιδιά άλλωστε δεν έχουν ανάγκη από κηρύγματα, αλλά από παραδείγματα.

Εσεις προχωρήσατε σε μια πολύ γλυκιά κίνηση διαβάζετε διαδίκτυακα κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή τα βιβλία σας προκειμένου τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να ακούσουν δια στόματος του συγγραφέα τα αγαπημένα τους παραμύθια. 

Με μεγάλη μου χαρά τις δύσκολες αυτές ώρες σκέφτηκα να τις περάσω εντός του σπιτιού μου, από κοινού με το παιδί μου αλλά και με τους μικρούς μου φίλους και αναγνώστες. Αν θέλουμε άλλωστε τα παιδιά μας να ζήσουν ένα Αύριο όπως το ονειρευόμαστε, θα πρέπει σήμερα να κοιτάζουμε τα μάτια του μέσα από όλων των παιδιών τα μάτια.

Υπάρχει ανταπόκριση από τους αναγνώστες σας και το σας λένε για την διαδικτυακή σας συνάντηση?

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η πρωτοβουλία αυτή με τις live αφηγήσεις παραμυθιών, έχουν βρει μεγάλη ανταπόκριση από μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους. Οι φίλοι μας μας το δηλώνουν την ικανοποίησή τους μέσα από τα μηνύματα τους , στέλνοντας τις περισσότερες φορές, ζωγραφιές των ίδιων των παιδιών.”