23 Μαρτίου, 2020

Όλγα Σμάγαδου

Ο γνωστός Certified Life Coach Νικόλαος Ουρανός δίνει συμβουλές για την ψυχική μας υγεία μέσα στο σπίτι


Σε εφαρμογή τέθηκε από σήμερα τα ξημερώματα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ως ένα αυστηρότερο μέτρο της κυβέρνησης για να μην εξαπλωθεί ο ιός.Έτσι οι άσκοπες μετακινήσεις λαμβάνουν τέλος για όσους δεν συμμορφώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Με μια νέα πραγματικότητα και νέα δεδομένα έχουν έρθει αντιμέτωποι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι από σήμερα πλέον και επίσημα δεν μπορούν να βγουν άσκοπα από το σπίτι. Τα ερωτήματα πολλά και ο προβληματισμός έντονος για το πως θα περάσουν όσο πιο ανώδυνα οι μέρες αυτές χωρίς να επηρεαστεί η ψυχολογία,η καθημερινότητα αλλά και οι σχέσεις μας.

Για αυτό ο γνωστός Certified Life & Relationship Coach Νικόλας Ουρανός μας δίνει τις δικές του συμβουλές προκειμένου όλοι να βγούμε αλώβητοι από όλη αυτή την κατάσταση.

Νικόλα ο περιορισμός των εξόδων τι επίπτωση μπορεί να έχει στην ζωή μας?

Δεν νομίζω ότι υπήρχε πιο σοβαρός λόγος να αναπροσαρμόσουμε και να επανεξετάσουμε την ιεραρχία των προτεραιοτήτων στη ζωή μας. Μια από αυτές τις προτεραιότητες είναι τα έξοδα και τα έσοδα όχι μόνο τα οικονομικά, αλλά που δαπανάμε την προσοχή μας την ενέργειά μας, τι είναι τελικά πραγματικά σημαντικό για εμάς και πόσο αυτό εξυπηρετεί την γενικότερη αποστολή μας και τους στόχους μας στη ζωή μας. Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο ότι το πρόβλημά μας δεν ήταν ούτε τα λιγότερα χρήματα ούτε ο χρόνος που δεν υπήρχε. Το πρόβλημά μας ήταν ο δισταγμός στην αυτοβελτίωσή μας, η αναβλητικότητά μας, η καραμέλα των δικαιολογιών μας  και οι θολές έως ανύπαρκτες ιεραρχήσεις μας. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μας πάρει από κάτω μένοντας κλεισμένοι στο σπίτι?

Μπορούμε να ασχοληθούμε επιτέλους με τις πραγματικές προσωπικές μας ανάγκες. Την φροντίδα του εαυτού μας, την αληθινή ξεκούραση και χαλάρωσή μας, να ξεσκαρτάρουμε και να απελευθερώσουμε πράγματα και καταστάσεις αχρείαστα, να κάνουμε χώρο, να βάλουμε νέους στόχους , να ξεκινήσουμε μια καινούργια ασχολία που μας συναρπάζει, να μαγειρέψουμε, να ψυχαγωγηθούμε και φυσικά να αθληθούμε. Με άλλα λόγια να μπούμε στη δράση. Γιατί η δράση είναι αγάπη και κάθε δράση βάζει φραγμό στην εξάπλωση του φόβου που μας κάνει περισσότερο ευάλωτους. 

Μπορεί να διαταραχθούν οι διαπροσωπικές μας σχέσεις? Και αν ναι πως να το αποφύγουμε?

Το πολύ μαζί φυσικά και μπορεί να φθείρει. Χρειάζεται να υπάρχει προσωπικός χρόνος για τον κάθε σύντροφο. Όπως και να εναλλασσόμαστε σε ώρες με την επίβλεψη και την απασχόληση των παιδιών. Μπορούμε να είμαστε μαζί παράλληλα και από διπλανά δωμάτια έτσι ώστε να μπορεί το περιβάλλον και η σχέση μας να μην τοξικοποιείται. Σίγουρα όταν αυτό επιτευχθεί μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε το πρόγραμμά μας από κοινού. Ο φόβος είτε ατομικός είτε συλλογικός διαβρώνει όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ας κάνουμε την έκπληξη και την υπέρβαση στα δύσκολα και όλο αυτό να γίνει δυνάμωμά μας.

Νικόλας Ουρανός 

Certified Life & Relationship Coach 

#1 Best-Selling Συγγραφέας