, ,

19 Ιανουαρίου, 2022

Press Room

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης καταδικάζει τις φόλες που έριξαν άγνωστοι στην περιοχή


Αυτές τις ημέρες , παρατηρήθηκαν στη Δ.Ε. Αλιστράτης φαινόμενα εξόντωσης σκύλων από κάποιους ασυνείδητους, οι οποίοι και τοποθέτησαν σε κάποια σημεία του χωριού δολώματα με συνέπεια τον φρικτό και επώδυνο θάνατο σκύλων. “Η παραπάνω πράξη θεωρείται εγκληματική ενέργεια, την οποία ο Δήμος καταδικάζει”  τονίζει με ανακοίνωση ο Δήμος Νέας Ζίχνης.

Συγκεκριμένα ο Δήμος αναφέρει:

Ο φόνος και ο βασανισμός ζώων, με εσκεμμένη πρόκληση έντονου πόνου ή σωματικής εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία τους, ιδίως με δηλητηρίαση, απαγχονισμού, στραγγαλισμό, πυροβολισμό και λοιπά είναι σοβαρές παραβάσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και έχουν εκτός από ποινικές και μεγάλες διοικητικές κυρώσεις.

Οι απειλούμενες ποινές για την θανάτωση είναι κάθειρξη μέχρι και 10 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προβλέπεται και διοικητική κύρωση, δηλ. πρόστιμο από 30.000-50.000 ευρώ ανά ζώο και περιστατικό.

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης έχει πρόγραμμα αδέσποτων ζώων ( στειρώσεις, εμφύτευση τσιπ, εμβολιασμοί, κ.λ.π.) καθώς επίσης προμηθεύει και τον υπάρχοντα φιλοζωικό σύλλογο με τροφές για την σίτιση των αδέσποτων ζώων και ευαισθητοποιείται απέναντι σε όποιο πρόβλημα προκύψει.

Σαν υπεύθυνοι της διαχείρισης αδέσποτων ενημερώνουμε τους Δημότες μας να προσέχουν αλλά και να καταγγέλλουν τυχόν αντίστοιχες ενέργειες που θα αντιληφθούν, κατ’ αρχήν στην Αστυνομία στο τηλ. 2324022100 και στον Δήμο στο τηλ. 2324350603.