21 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Ο αστυνομικός-ιερέας με το αλεξίσφαιρο και το όπλο σε αστυνομικό τμήμα στα Τρίκαλα


Αρκετή συζήτηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός ιερέα από τα Τρίκαλα ο οποίος είναι και αστυνομικός και τον δείχνει να φορά αλεξίσφαιρο, να κρατά όπλο και να φυλά σκοπιά σε ΑΤ στην πόλη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 8 με 9 περιπτώσεις πανελλαδικά αστυνομικών που έχουν χειροτονηθεί ιερείς και έχουν και τις δύο ιδιότητες. Ο Ο 33χρονος ιερέας Αριστείδης Τσιότρας, πατέρας τριών παιδιών χειροτονήθηκε το 2019, είναι ειδικός φρουρός και συγχρόνως διακονεί κανονικά στην ενορία του Λιόπρασου Τρικάλων.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr ο ιερέας ανήρτησε μία φωτογραφία στα social media του να φυλά σκοπιά κάτι που προκάλεσε την διενέργεια διοικητικής εξέτασης. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι παράνομο ο ιερέας να βρίσκεται εκεί ωστόσο δεν συνάδει, (ή καλύτερα δεν συνηθίζεται) με την εμφάνισή του στο σώμα. Θα μπορούσε δηλαδή να βρίσκεται σε οποιαδήποτε άλλη θέση στο τμήμα. Κάτι που δεν απαγορεύεται από τον κανονισμό ωστόσο

Ο παπάς–αστυνομικός, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος στην Αθήνα και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.