8 Μαρτίου, 2021

Press Room

Νοσοκομείο Σερρών: Επαναλειτουργία τακτικών ιατρείων και ενεργοποίηση λίστας χειρουργείων.


Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, στο πλαίσιο της σταδιακής επαναλειτουργίας των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και των χειρουργείων, ανακοινώνει τα εξής:

Έχει ενεργοποιηθεί η Λίστα Χειρουργείου για επεμβάσεις όλων των χειρουργικών  ειδικοτήτων, οι οποίες θα διενεργούνται κατόπιν ειδοποίησης του ασθενούς από το Νοσοκομείο. Στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου θα διεξάγεται υποχρεωτικά διαγνωστικός έλεγχος των ασθενών για SARS-COV2.

H λειτουργία των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων ξεκινάει την  Δευτέρα  8 Μαρτίου 2021, με μειωμένο αριθμό ραντεβού και μειωμένα ιατρεία, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας.

Δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν τα ιατρεία: Παθολογικό, Διαβητολογικό, Υπερτασιολογικό, Παιδιατρικό καθώς και το ιατρείο Πόνου.

Ο προβλεπόμενος αριθμός των ραντεβού ανά Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο παρέχει ασφαλή χρονική απόσταση εναλλαγής των ασθενών χωρίς να υπάρχει συνωστισμός.

Δίνεται πάντοτε προτεραιότητα σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε έγκυες γυναίκες.

Δεδομένου ότι τα Τακτικά Ιατρεία βρίσκονται σε ενιαίο χώρο και πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας, παρακαλούνται οι ασθενείς:

να προσέρχονται στην ώρα του ραντεβού τους, και

να φορούν μάσκα προστασίας.

Η προσέλευση των ασθενών, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, να γίνεται χωρίς συνοδό.

Εφαρμόζεται η άυλη συνταγογράφηση.

Τηρείται αυστηρά το επισκεπτήριο και υπό προϋποθέσεις, ενώ η είσοδος των συνοδών στο Νοσοκομείο επιτρέπεται σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία τους και μετά από έγγραφη άδεια του Διευθυντή της κλινικής.

Ασθενείς που έχουν συμπτώματα ίωσης (πχ βήχα, πυρετό κλπ)  παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.

Ραντεβού για Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία κλείνονται:

α) στο τηλεφωνικό νούμερο 14546 καθημερινά από τις 9:00 έως τις 17:00 κάθε ημέρα εκτός εορτών και αργιών.

β) μέσω της ιστοσελίδας του Γ.Ν.Σερρών στο www.hospser.gr.