18 Ιουλίου, 2020

Press Room

Νέο κυνήγι θησαυρού στις ΗΠΑ: Κοσμηματοπώλης έκρυψε αντικείμενα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων


Ας ξεκινήσει το παιχνίδι! Ένας κοσμηματοπώλης και λάτρης των κυνηγιών θησαυρού ξεκινά μια αναζήτηση για όποιο τυχερό καταφέρει να βρει μια περιουσία αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Μετά από 23 χρόνια, ο Τζόνι Πέρι , ιδιοκτήτης της εταιρείας J&M Jewelers στο Μίσιγκαν, αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά του, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είχε βλάψει την επιχείρησή του.

Έκρυψε τον θησαυρό σε διάφορες τοποθεσίες

Σε συνέντευξή του στο Fox 2 του Ντιτρόιτ, μετέφερε μια συζήτηση που είχε με την αρραβωνιαστικιά του. «Της είπα: Έιμι μπορούμε να τα πάρουμε όλα και να συνταξιοδοτηθούμε, ή μπορούμε να τα θάψουμε σε όλη την πολιτεία του Μίσιγκαν’». Ο Τζόνι και η Έιμι λοιπόν, έψαξαν σε όλο το Ντιτρόιτ για τις καλύτερες αντίκες, δίνοντας τελικά ένα εκατομμύριο δολάρια σε σπάνια νομίσματα, κοσμήματα και εκλεκτά είδη φαγητού. Σχεδιάζουν να κρύψουν τα τιμαλφή σε διαφορετικές τοποθεσίες, με τον κάθε θησαυρό να κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια, ένας εκ των οποίων θα αποτελείται από καθαρό ασήμι, το οποίο κοστίζει 20 δολάρια ανά ουγγιά, σύμφωνα με τον κοσμηματοπώλη.

Ο κοσμηματοπώλης Τζόνι Πέρι με την αρραβωνιαστικιά του αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα κυνήγι θησαυρού στο Μίσιγκαν

«Διασχίσαμε καταρράκτες, ρυάκια, κάναμε καγιάκ» για να βρούμε τα καλύτερα μέρη σε όλο το Μίσιγκαν προκειμένου να κρύψουμε τον θησαυρό, είπε. Ο κοσμηματοπώλης εμπνεύστηκε από τον θρυλικό κυνηγό θησαυρών Φόρεστ Φεν, του οποίου το σεντούκι με τα τιμαλφή αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στα Βραχώδη Όρη μετά από μια δεκαετή αναζήτηση.

«Το να δίνεις στον κόσμο την ευκαιρία για μια περιπέτεια, είναι σαν να τους δίνεις μια σταγόνα ελπίδα – ειδικά μετά τον κορωνοϊό» είπε ο Τζόνι. «Αν και μου άρεσε να είμαι αφεντικό του εαυτού μου και ήμουν ευλογημένος εξυπηρετώντας τους υπέροχος πελάτες μου, ανακάλυψα ότι ποτέ δεν ήμουν πραγματικά χαρούμενος» εξήγησε στην ιστοσελίδα που δημιούργησε για το κυνήγι του θησαυρού.

Χρυσά νομίσματα και μαχαιροπίρουνα

Πώς μπορεί να πάρει κάποιος μέρος στο κυνήγι θησαυρού

Από τους κυνηγούς ζητείται να έχουν ένα «εισιτήριο» ανά τοποθεσία, που θα τους παρέχει πληροφορίες για το συγκεκριμένο σημείο. Η πρόσβαση είναι περιορισμένη και όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων θα λαμβάνουν στοιχεία την ίδια ημέρα. Απαγορεύεται αυστηρά η κοινή χρήση στοιχείων δημοσίως ή με άτομα που δεν είναι εξουσιοδοτημένα.

Θα ξέρουν ότι έχουν βρει το σημείο όπου κρύβεται ο θησαυρός όταν θα δουν ένα ζωγραφισμένο «Χ». Για έξτρα σιγουριά, ο Τζόνι δήλωσε: «Έχουμε GPS στο σημείο, οπότε θα ξέρω εάν έχει μετακινηθεί».
Το κυνήγι θησαυρού ξεκινά την 1η Αυγούστου. Τα εισιτήρια για την πρώτη αναζήτηση είναι διαθέσιμα έναντι 49 δολαρίων και οι τιμές ποικίλλουν καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού.