11 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Νέες αποκαλύψεις για τον γιατρό-μαϊμού: Στοιχεία για 12 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους φέρονται να έχουν βρει οι Αρχές


Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του γιατρού-μαϊμού που έναντι αδράς αμοιβής έδινε ψευτοθεραπείες ακόμα και σε βαριά νοσούντες ασθενείς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε χθες ο ΑΝΤ1, τον 47χρονο Νίκο Κοντοστάθη που εμφανιζόταν ως γιατρός και ο οποίος είναι προφυλακισμένος εδώ και αρκετούς μήνες, βαραίνουν στοιχεία για 12 ανθρωποκτονίες. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ η υπόθεση προκαλεί σοκ καθώς οι διωκτικές Αρχές βλέπουν να εξελίσσεται «στην μεγαλύτερη υπόθεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, οι Αρχές φαίνεται να έχουν βρει στοιχεία για 12 ασθενείς που οδηγήθηκαν στο θάνατο εξαιτίας των δολοφονικών θεραπείων του αποκαλούμενου ψευτογιατρού, για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ δεκάδες είναι και τα θύματα εξαπάτησης, με το μέγεθος της απάτης να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Μέχρι στιγμής τα θύματα του συγκεκριμένου ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη ανέρχονται στα 12 τα οποία είναι νεκροί, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας με συνολικό ποσό εξαπάτησης τα τα 840.000 ευρώ», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ο δικηγόρος των θυμάτων, Στέλιος Σούρλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 οι δύο πραγματογνώμονες των ανακριτικών Αρχών, ένας ιατροδικάστης και ένας παθολογοανατόμος έκαναν φύλλο και φτερό τους φακέλους των ασθενών του Κοντοστάθη που κατέληξαν και εντόπισαν άμεση συνάφεια του θανάτου του τους με την δράση του ψευτογιατρού.

«Ο θάνατος όλων των ασθενών , επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης καρκίνωσης, σε έδαφος του καρκίνου (από τον οποίο έπασχαν), μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον Κοντοστάθη Νικόλαο, τελώντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας», αναφέρεται στο πόρισμα.

«Η διακοπή της θεραπείας που υπέδειξε ο δράστης στα θύματά του οδήγησε αυτά είτε στη μείωση του προσδόκιμου ζωής είτε και στον θάνατο», εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής – τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας των θυμάτων.

«Οι ανακριτικές αρχές έχουν οδηγηθεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο θάνατος 12 συνανθρώπων μας οφείλεται στην εγκληματική δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου», τόνισε ο κ. Σούρλας.

«Μου είπε να σταματήσω ό,τι φάρμακα παίρνω. Μου είπε ότι αυτός δεν θέλει λεφτά, αλλά θα στοιχήσουν αυτά τα πράγματα που θα παίρνω για περίπου 6 μήνες 15.000 ευρώ», δήλωσε θύμα του ψευτογιατρού.

Ο ψευτογιατρός Κοντοστάθης φαίνεται να δρούσε τουλάχιστον από το 2016. Εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός της Ελβετίας, παρέχοντας, έναντι αδράς αμοιβής, τις ψευτοθεραπείες του σε βαριά νοσούντες ασθενείς. Με σκευάσματα βοτάνων, υποσχόταν πλήρη ίαση, ενώ κατηγορείται ότι έπειθε τα θύματά του να διακόψουν τις θεραπείες τους.