27 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Νέα τουρκική NAVTEX – Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο


Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού εξέδωσε νέα NAVTEX, την ημέρα που λήγει η επέκταση της NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα NAVTEX θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Η NAVTEX εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό της Αττάλειας.

Η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε:

Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στα ανοιχτά του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), βορειοανατολικά της Κύπρου.

«Γενί Σαφάκ»: Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία

Το ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis δεν θα επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία αναφέρει σε δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Όπως αναφέρεται, η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της στάσης της ελληνικής πλευράς η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης στην αν.Μεσόγειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, το Oruc Reis αναμένεται να διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελλόριζο και δυτικά της Ρόδου.

«Η Άγκυρα δεν θα κάνει βήμα πίσω και τα πλοία της που συνεχίζουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά το Oruç Reis, δεν θα επιστρέψουν από τις περιοχές τους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

φωτιστικά inde.gr