14 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Ναύαρχος Λιβύης: Την επόμενη βδομάδα η Τρίπολη θα είναι στα χέρια μας


Ο ναύαρχος του λιβυκού στόλου, Ελ Μαχντάουι Φάρατζ, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως την επόμενη εβδομάδα η Τρίπολη θα βρίσκεται στα χέρια του στρατού

Ο Φάρατζ μίλησε στο OPEN λέγοντας: «Ο πόλεμος πάει πολύ ωραία. Ο στρατός ξεκίνησε και τώρα βρίσκεται έξω από την Τρίπολη. Την επόμενη εβδομάδα θα την έχουμε στα χέρια μας».

Μάλιστα ο ναύαρχος, ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και στη Σχολή Δοκίμων επιβεβαίωσε πως: «Οι Τούρκοι έδωσαν πολλά όπλα στους εχθρούς μας. Αυτό που λένε είναι σωστό. Εμείς δεν θα έχουμε σχέση με τους Τούρκους. Θα κόψουμε τη συμφωνία».

Για την υπόθεση με τον εκβιασμό της Τουρκίας στη Λιβύη, υπάρχει και βίντεο – ντοκουμέντο, όπου αποδεικνύεται η μεταφορά αρμάτων μάχη και όπλων.

Χθες, ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος διέταξε τις δυνάμεις να προχωρήσουν προς την Τρίπολη.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης είναι ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής στη μάχη της Τρίπολης», ανέφερε στην ομιλία του όπως μεταδίδει το «alarabiya».

Μάλιστα, στρατηγός Χαφτάρ προέτρεψε τους αντιπάλους να παραδώσουν τα όπλα τους καθώς έτσι θα εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Η πρωτεύουσα της Λιβύης ελέγχεται για την ώρα από την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, με τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν, υπέγραψε πρόσφατα το μνημόνιο για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.