15 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Ν.Φαρμακης: “Δεν υπάρχουν γιατροί” – Αυτή είναι η απάντηση στις καταγγελίες των γιατρών για την υποστελέχωση του Γ.Ν.Σ.


Υπερβολικά χαρακτήρισε τα όσα λεχθησαν περί οριακής λειτουργίας του νοσοκομείου Σερρών, από πλευράς των γιατρών ο διοικητής του νοσοκομείου κύριος Νίκος Φαρμάκης ο οποίος αναφορικά με το θέμα της καρδιολογικής επισημάνει ότι ναι μεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά φαίνεται πως θα δοθεί λύση με την έλευση δύο γιατρών. Μια ειδικευόμενη από την Ζίχνη και υπάρχει και ένας διορισμός επιμελητή Β’

Σε ότι αφορά την παθολογική, το πρόβλημα μέχρι στιγμής δεν υφίσταται, αλλά θα δημιουργηθεί με τη νέα χρονιά, καθώς ο κύριος Βαγρόπουλος βγαίνει στην σύνταξη. Το νοσοκομείο ζήτησε ήδη την πρόσληψη γιατρού παθολόγου.

Σε ότι αφορά τα χειρουργεία ο κύριος Φαρμάκης ανέφερε ότι αυτά γίνονται χάρη στο φιλότιμο των αναισθησιολογων. Θέσεις προκηρύχθηκαν αλλά δυστυχώς δεν έρχονται. Βέβαια ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι αναισθησιολόγοι τους έχουν προειδοποιήσει πως θα αποχωρήσουν από το νοσοκομείο εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση.

Οι αμοιβές που προσφέρει το νοσοκομείο είναι 2.800 ευρώ το μήνα, αλλά καθίσταται αδύνατο να βρεί γιατρό.

Όσο για το ποια είναι η απάντηση της 4ης ΥΠΕ. απλή και λακωνική : Δεν υπάρχουν γιατροί.

Μάλιστα ο κύριος Φαρμάκης ανέφερε και ένα περιστατικό που συνέβη ανάμεσα στο νοσοκομείο και τους γιατρούς, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να βοηθήσουν το νοσοκομείο Καβάλας όταν είχε ανάγκη, οπότε τώρα δεν μας βοηθούν με τη σειρά τους και άλλα νοσοκομεία.

Σε ότι αφορά το υπουργείο έκανε σύμφωνα με τον κύριο Φαρμάκη αυτό που έπρεπε και προκήρυξε τις ανάλογες θέσεις.

 

 

φωτιστικά inde.gr