18 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Μπλακάουτ σε γαστροσκοπήσεις λόγω του νόμου για τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων


Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι γαστρεντερολόγοι με τον νέο νόμο που ψήφισε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο οποίος τους αφαιρεί το δικαίωμα για τη συνταγογράφηση αναισθητικών φαρμάκων, που χορηγούνται στην ήπια μέθη για την εκτέλεση απλών ενδοσκοπικών πράξεων, όπως είναι η γαστροσκόπηση  και η κολονοσκόπηση. Σε αντίστοιχο κίνδυνο αναμένεται να μπουν και αντίστοιχες εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, κ. Ιωάννης Γουλής τονίζει ότι ο κλάδος βρίσκεται σε αδιέξοδο:

«Αυτός ο νόμος δημιούργησε ένα τρομερό αδιέξοδο, ως προς το πως θα γίνονται οι γαστροσκοπήσεις κυρίως στα ιδιωτικά ιατρεία, για το λόγο ότι δεν μπορούν πλέον οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία. Είναι πολύ σοβαρό, γιατί μπορεί να δημιουργήσει μπλακαουτ σε όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια. Και αυτό βέβαια δημιουργεί τρομερή αναστάτωση και πολλά προβλήματα, αν κανείς το προεκτείνει και σε εμάς στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ούτε η προϊσταμένη μας θα μπορεί να συνταγογραφεί αυτά τα φάρμακα και για να χορηγούνται θα χρειάζεται υπογραφή αναισθησιολόγου».

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr