1 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Μόνιμη επιτροπή συστήνεται για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας


Η άμεση σύσταση μόνιμης επιτροπής, η οποία θα επιφορτιστεί με την παρακολούθηση της κατάστασης της λίμνης Κορώνειας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε σήμερα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου και του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνου Αραβώση.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβώση, η επιτροπή θα συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τη γενική γραμματεία και θα κάνει προτάσεις συγκεκριμένων μέτρων αλλά και παρακολούθησή τους, προκειμένου «να αποκατασταθεί η σημερινή κατάσταση που είναι απαράδεκτη».

«Θα επιδιώξουμε άμεσα να βρούμε χρηματοδότηση, προκειμένου η περιφέρεια με τα μέσα που διαθέτει, να μπορέσει να προχωρήσει σε συντήρηση των υφισταμένων έργων, γιατί αυτό είναι ένα έλλειμμα και σε νέα απαιτούμενα έργα που θα προταθούν από την επιτροπή» συνέχισε ο κ. Αραβώσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα κάποια έργα που αφορούν βιολογικούς καθαρισμούς στην περιοχή, ενώ στόχος του υπουργείου είναι και η προσέγγιση των αγροτών για την επιλογή ξηρικών καλλιεργειών.

«Θα πρέπει να βοηθήσουμε τους αγρότες της περιοχής να μπορέσουν να προχωρήσουν σε εναλλακτικές καλλιέργειες, έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό και την κατάλληλη εκπαίδευση, να μπορέσουμε να μειώσουμε την κατανάλωση του νερού» τόνισε.

Ο κ. Αραβώσης χαρακτήρισε «συλλογική» την προσπάθεια για την αποκατάσταση της λίμνης και όχι «πολιτικό ή κομματικό θέμα», αλλά κάτι που απαιτεί τη σύμπραξη όλων για να βρεθεί λύση.