17 Απριλίου, 2020

Μαρία Νάβαλη

Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος: “Μ.Σάββατο στις 23:50 όλοι στα μπαλκόνια για το Χριστός Ανέστη!”


Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, έστειλε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, αμέσως μετά την περιφορά του Επιταφίου, μέσα στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών φέτος, λόγω των ειδικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο Σεβασμιότατος τόνισε πως η Μεγάλη Εβδομάδα φέτος ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς για την Εκκλησία και τους πιστούς. Όπως είπε, η Εκκλησία τηρεί του νόμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τόνισε όμως, πως η αυστηρότητα των ελέγχων εξαντλήθηκε στην Εκκλησία. «Ειπώθηκαν πράγματα που πληγώνουν τον ορθόδοξο λαό μας» είπε, όμως, όπως τόνισε, η εκκλησία είναι αποκούμπι, είναι η ελπίδα και καμία εξουσία δεν μπόρεσε ποτέ να ξεριζώσει, όσο και αν προσπάθησε την πίστη. Αν, τόνισε, υπάρχουν δεύτερες, κρυφές, σκοτεινές σκέψεις, πέραν της προσπάθειας κατά του κορωνοϊού, τότε πλανώνται πλάνη οικτρά, όσοι έχουν αυτές τις σκέψεις.

Τέλος κάλεσε τους πιστούς να βγουν αύριο, Μεγάλο Σάββατο, στις 23:50 στα μπαλκόνια τους, για να ψάλουμε όλοι μαζί, το Χριστός Ανέστη!