, ,

12 Μαρτίου, 2022

Press Room

Μηταράκης: «Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η έκδοση αδειών παραμονής στους 7.500 Ουκρανούς»


Από τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει και η έκδοση των αδειών παραμονής στους 7.500 Ουκρανούς που έχουν έρθει ήδη στην Ελλάδα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μείνουν για τουλάχιστον 12 μήνες, με δικαίωμα εργασίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στον Προμαχώνα.

https://www.youtube.com/watch?v=nYptHbu-5z0

Νωρίτερα, ο κύριος Μηταράκης είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο και εξήρε το έργο της Ελληνικής Εκκλησίας, τονίζοντας τη συνεργασία που υπάρχει: «Αν χρειαστούν περισσότερες θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα θα συνεργαστούμε με την Εκκλησίας της Ελλάδος, τις κατά τόπους Μητροπόλεις, αλλά και με άλλους οργανισμούς που μπορούν να βοηθήσουν. Ο στόχος είναι να παράσχουμε την απαραίτητη φιλοξενία».

https://www.youtube.com/watch?v=RQpMj1mYZQI

Ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη συγκινητική, όπως είπε, στάση του Δήμου και των δημοτών κατά την υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία στη χώρα μας. Μάλιστα, για αυτό τον λόγο πρόσφερε στον Δήμαρχο Σιντικής κι ένα αναμνηστικό δώρο.

Ο κ.Δομουχτσίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην μετεξέλιξη της Δομής σε χώρο καλωσορίσματος Ουκρανών προσφύγων, σημειώνοντας παράλληλα: «Είμαι συγκινημένος και θέλω να ευχαριστήσω όλους του συνδημότες μου, αλλά και όλους τους Σερραίους, που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και βρίσκονται στον Προμαχώνα, για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες, ως μια πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Έχει ενημερωθεί και ο Σεβασμιότατος, ο οποίος απλόχερα κι αυτός συμμετέχει στην όλη προσπάθεια».