30 Ιουλίου, 2020

Press Room

Μικρή Αλεξία: Κρίσιμο χειρουργείο για το κορίτσι που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα


Οι ελπίδες για τη μικρή Αλεξία αναπτερώθηκαν. Το μικρό κοριτσάκι από τις Θεσπιές Βοιωτίας που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα του 2019, ενώ έπαιζε αμέριμνο, υποβλήθηκε σήμερα σε επιτυχημένη κρανιοπλαστική επέμβαση στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Το μεγάλο στοίχημα για τους χειρουργούς που την παρακολουθούν, είναι ο οργανισμός της να καταφέρει να δεχθεί το μόσχευμα. Η 9χρονη Αλεξία μπήκε στο χειρουργείο του Αγλαΐα Κυριακού, χαμογελαστή κι αισιόδοξη, κάνοντας το σήμα της νίκης.

Οι γονείς της που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της, της είπαν τα ευχάριστα: ότι πριν από λίγες ώρες έφτασε μόσχευμα για την κρανιοπλαστική, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ίδια με τη μεταμόσχευση αυτή, είναι σίγουρη ότι θα νικήσει.

Οι γιατροί επισημαίνουν πως το χειρουργείο ήταν δύσκολο. Η μικρή Αλεξία μπήκε στις 8 και μισή το πρωΐ και η επέμβαση τελείωσε μετά το μεσημέρι.

Το κρίσιμο σημείο είναι το αν θα δεχθεί το μόσχευμα. Οι γονείς της ζουν με την αγωνία στο κατακόρυφο, αλλά και με σταθερή την ελπίδα πως όλα θα πάνε πλέον καλά.

Ο Λουκάς Σαμαρτζής πατέρας της μικρής Αλεξίας, είπε «Παρόλο που επέστρεψε στο θάλαμο, όπου νοσηλεύτηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου έξι μηνών, η κόρη μας είναι ευδιάθετη. Είδε τις νοσηλεύτριες και τους γιατρούς της, νιώθει οικεία πια εδώ μέσα και είναι έτοιμη να να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο».

Εδώ και 15 μήνες η μικρή Αλεξία ζει το δικό της Γολγοθά. Δεν περπατάει, μιλάει ελάχιστα και συλλαβιστά, και κουνάει μόνο τα άκρα της.
«Είναι ένας τιτάνιος αγώνας, απέναντι στον οποίο το παιδί μας στέκεται με όλες του τις δυνάμεις. Καλούμε τους απανταχού Έλληνες, να προσευχηθούν για το παιδί μας. Η Αλεξία μας έφτασε έως εδώ με τη βοήθεια του Θεού και τις προσευχές όλου του κόσμου».

Διέκοψε την αποθεραπεία της στο Αμβούργο λόγω κορωνοϊού

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Αλεξία, με τη βοήθεια όλων των Ελλήνων, που πρόσφεραν χρήματα, ταξίδεψε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Μαζί με τη μητέρα της Νικολέτα, έμειναν εκεί μέχρι το Μάρτιο.

Εξαιτίας της πανδημίας όμως του κορωνοϊού, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Πριν από περίπου ένα μήνα ξεκίνησε τις φυσιοθεραπείες σε κέντρο αποκατάστασης στη Χαλκίδα, αναμένοντας το μόσχευμα.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ