7 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Μιχάλης Ασλάνης: To “Θρίλερ” με την ακίνητη περιουσία του 6 χρόνια μετά από τον θάνατό του!


Τι έγινε με την περιουσία του Μιχάλη Ασλάνη μετά την αποποίηση από τις αδελφές του, λόγω χρεών?

Ήταν 28 Αυγούστου του 2013, όταν ο Μιχάλης Ασλάνης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι σκορπίζοντας θλίψη στο χώρο της μόδας και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις ο σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από υπερβολική δόση φαρμάκων, υπνωτικών χαπιών και κατασταλτικών.

Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε «το καλό παιδί της μόδας» να ήταν γνωστά, με τον ίδιο να είχε μιλήσει πολλές φορές για την κατάθλιψη στην οποία είχε περιέλθει, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την τόσο τραγική εξέλιξη. Παρότι, πολλοί περίμεναν πως τα όσα κατάφερε να δημιουργήσει στα περισσότερα από 40 χρόνια καριέρας του, θα περνούσαν στα χέρια των κληρονόμων του, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Μετά τον θάνατο του Μιχάλη Ασλάνη, οι τρεις λατρεμένες του αδερφές αποποιήθηκαν την κληρονομιά του, προκειμένου να μην αποδεχτούν και τα τεράστια χρέη που εκκρεμούσαν εις βάρος του. Όλοι γνώριζαν πως ο σχεδιαστής λίγους μήνες πριν δώσει τέλος στη ζωή του, είχε λυγίσει από τις οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το γεγονός ότι χρωστούσε στο Δημόσιο 1.000.000 ευρώ και άλλο 1.000.000 σε ιδιώτες τον έκανε να μην θέλει να βγαίνει ούτε έξω από το σπίτι ίου.

 Μιχάλης Ασλάνης: Τι απέγινε η περιουσία του 6 χρόνια μετά από τον θάνατό του!

Παρότι πέρασαν έξι χρόνια από τον θάνατο του, το τοπίο γύρω από την ακίνητη περιουσία του δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Η κατάσταση βαλτώνει στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα η υπερπολυτελής του βίλα στη Μύκονο, αλλά και το σπίτι στο Κολωνάκι, μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή, να παραμένουν, όπως λέγεται, δεσμευμένα. Επιπλέον, όσον αφορά το ατελιέ του Ασλάνη και τις τελευταίες δημιουργίες εκεί τα πράγματα είναι επίσης μπλεγμένα.

Εκτός ,από τον χώρο στη Σκουφά που εγκαταλείφθηκε στη θέση του άνοιξε ένα κομμωτήριο, η τύχη των τελευταίων δημιουργιών του σχεδιαστή και οι οποίες έχουν πλέον συλλεκτική αξία, αγνοείται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κάποιοι υποστηρίζουν πως τα κομμάτια αυτά είναι στοιβαγμένα σε μια αποθήκη, ενώ ακούγεται έντονα πως επιτήδειοι θέλοντας να τα εκμεταλλευτούν τα πουλάνε σταδιακά στη μαύρη αγορά.

Το πολυτελές διαμέρισμα των 150 τ.μ. του σχεδιαστή στο Κολωνάκι με την πισίνα στην ταράτσα και θέα όλη την Αθήνα, συμφωνά με δημοσιεύματα κατοικείται από τον ενοικιαστή που μίσθωσε το ακίνητο καταβάλλοντας κάθε μήνα το μίσθωμα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων «υπέρ της κοινωνίας των κληρονόμων» που ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο μετά την αποποίηση της κληρονομιάς που έγινε από τους συγγενείς του Ασλάνη.

Η περίφημη βίλα του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο, την οποία είχε δημιουργήσει με τους κόπους μιας ζωής πλέον ρημάζει. Το πολυτελές οίκημα που βρίσκεται στην περιοχή Κανάλια, με θέα τη Δήλο και στο οποίο φιλοξενήθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του εγχώριου star system είναι δεσμευμένο στο ελληνικό δημόσιο.

Τα σημάδια εγκατάλειψης είναι ολοφάνερα, ενώ η υγρασία και η σκόνη έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν εκείνος που είχε διακοσμήσει τη βίλα συνδυάζοντας τη μοντέρνα με την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική.

Τα μοναδικής αισθητικής έπιπλα και οι εντυπωσιακοί καθρέφτες στους τοίχους ήταν αυτά που έκλεβαν την παράσταση και παρότι μετά τον θάνατο του σχεδιαστή ένας Άραβας μεγιστάνας που είχε μείνει στο παρελθόν στη βίλα, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να την αγοράσει, τελικά η συμφωνία δεν έκλεισε. Πλέον το ησυχαστήριο του Μιχάλη έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου, γεγονός που προκαλεί θλίψη.