3 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Μια 9χρονη είναι μία από τους νεότερους συγγραφείς του κόσμου -Εγραψε μυθιστόρημα κατά τη διάρκεια του lockdown


Ένα 9χρονο κορίτσι έχει γίνει μία από τους νεότερους συγγραφείς του κόσμου, αφού έγραψε ένα μυθιστόρημα κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η Έλλα Ράμσεϊ εμπνεύστηκε να κυνηγήσει το όνειρό της μετά από τη συνάντηση που είχε με τον συγγραφέα Φρανκ Ίνγκλις όταν έδωσε μια ομιλία στο σχολείο της.

Στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται πάνω στο The Magic Whistle και το Tiny Bag of Wishes κατά τη διάρκεια του lockdown και έστειλε τα πρώτα κεφάλαια στον 75χρονο Φρανκ.

Η 9χρονη συγγραφέας Έλλα Ράμσεϊ

Η 9χρονη συγγραφέας Έλλα Ράμσεϊ / Φωτογραφία: Vicki Ramsey

Οι δυο τους, πέρασαν τους επόμενους τρεις μήνες στέλνοντας email με κεφάλαια και αλλαγές μέχρι το πρώτο προσχέδιο να είναι έτοιμο και το βιβλίο είναι τώρα προς πώληση στο Waterstones και στο Amazon.

«Νιώθω πολύ περήφανη για το βιβλίο. Θα το κρατήσω για πάντα και νομίζω επίσης ότι θα γράφω και για πάντα», είπε η 9χρονη.

Σχετικά με την πρώτη της συνάντηση με τον Φρανκ, ανέφερε τα εξής: «Μίλησε για τη δημιουργία φωτογραφιών στο μυαλό των ανθρώπων και για το να τους βλέπει να χαμογελούν όταν διαβάζουν. Αυτό με έκανε να θέλω να γράψω».

Φυσικά και η Έλλα, που κατάγεται από το Γκράνγκταουν, στο Βόρειο Γιορκ, έκανε εντύπωση στον Φρανκ, ο οποίος έχει γράψει 23 βιβλία.

Ο συγγραφέας Φρανκ Ίνγκλις

«Θυμήθηκα την Έλλα ως το μόνο παιδί που μου έκανε μια ερώτηση στη συνάθροιση. Μου άρεσε πολύ το βιβλίο της και ήθελα να το εκδώσω. Οι περιγραφές της συγκεκριμένα, οι χαρακτήρες που αποφάσισε και η ιστορία, ξεχωρίζουν», δήλωσε ο συγγραφέας.

Η Έλλα κάλυψε έναν τοίχο με σημειώσεις, ενώ έγραφε το βιβλίο της και είχε βάλει μια ειδοποίηση «μείνετε μακριά» έξω από την πόρτα της.

Η μαμά της Βίκυ, 33 ετών, είπε: «Δούλεψε τόσο πολύ πάνω σε αυτό, σαν να ήταν σε δουλειά πλήρους απασχόλησης. Αισθανόμαστε τόσο περήφανοι για αυτήν που ακολούθησε τα όνειρά της. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά της είναι καταπληκτικά».

Η μικρή Έλλα, που ζει επίσης με τον 34χρονο μπαμπά της Τζέισον, που είναι οξυγονοκολλητής και τον 11χρονο αδελφό Χάρβεϊ, έχει ένα αντίγραφο του βιβλίου της, να στέκεται περήφανα σε ένα ράφι στο κάτω μέρος του κρεβατιού της.