,

23 Αυγούστου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Μέτρα στήριξης για πυρόπληκτους: Πάνω από 1.400 οι αιτήσεις – Τι ισχύει για τους εργαζόμενους


Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή

Η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων έχει ανοίξει και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 1.400.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη Βόρεια Εύβοια ισχύει η απαλλαγή επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής για όλες τις επιχειρήσεις, είτε ανήκουν στις πυρόπληκτες είτε όχι.

Τα ποσά και η διορία

Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτούντες έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τις δηλώσεις τους μόνο την ίδια μέρα της αίτησης.

Τα ποσά των αποζημιώσεων:

  • Για τις κατοικίες τα ποσά κυμαίνονται από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανάλογα με το εύρος της καταστροφής.
  • Για τις επιχειρήσεις, από 5.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ.

Με την αίτηση μπορεί να ζητηθεί:

  • Στεγαστική συνδρομή
  • Αποζημίωση οικοσκευής
  • Απαλλαγή ΕΝΦΙΑ
  • Αποζημιώσεις εξοπλισμού

Εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ.

Για όσους δεν μπορούν να μπουν στον ΟΑΕΔ, θα λάβουν επίδομα ανεργίας πέντε μηνών, που υπολογίζεται σε 1.996,25 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε μέλος.

Βόρεια Εύβοια

Για τη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα για τους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού θα δίνεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις να θέτουν το προσωπικό τους σε τρίμηνη αναστολή και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 534 ευρώ μηνιαίως.

φωτιστικά inde.gr