10 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

«Μετάλλιο» για την Ελλάδα: Σε λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη – Δεν θα πιστεύετε ποιος βρίσκεται στην τελευταία θέση [εικόνες]


Το αμερικανικό δίκτυο F&W φτιάχνει τη λίστα με τις χειρότερες και τις καλύτερες χώρες που μπορεί να επισκεφθεί κανείς στην Ευρώπη, και η Ελλάδα παίρνει μετάλλιο εμπιστοσύνης.

Μπορεί η περίοδος να μην προσφέρεται για ταξίδια, ωστόσο όλα αυτά τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα τελειώσουν αργά ή γρήγορα (ελπίζουμε σύντομα!). Ως τότε, το εξειδικευμένο site ταξιδίων F&W αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με τις 44 χώρες της Ευρώπης και ποιες πρέπει να αποφύγει κανείς. Αντίστοιχα, στις πρώτες θέσεις, που δεν καταλαμβάνονται από αυτές που ίσως θα περίμενες, βρίσκονται οι προορισμοί με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για έναν τουρίστα.

Η αναπάντεχη αρνητική πρωτιά μεταξύ των προορισμών στην Ευρώπη

Κι όμως, στην πρώτη θέση με τους χειρότερους προορισμούς βρίσκεται το Βατικανό. Ακόμη κι αν είσαι πιστός, για ποιον λόγο να επισκεφθείς το κρατίδιο του Βατικανού; Είναι τόσος ο κόσμος, που το μόνο πράγμα που πραγματικά βλέπει κανείς είναι ιδρωμένα κορμιά 10.000.000 άλλων ανθρώπων που τους επετράπη η είσοδος την ίδια ώρα με εσένα.

Η φρουρά του Βατικανού

Η φρουρά του Βατικανού / Φωτογραφία: AP Photos

Αξιοθέατα όπως η Καπέλα Σιστίνα και η βασιλική του Αγίου Πέτρου σίγουρα, αλλά, όπως το έθεσε και η αμερικανική εφημερίδα «Chicago Tribune», «ο υπερτουρισμός στερεί πολλά από τους μεγάλους θησαυρούς της ανθρωπότητας».

Ακολουθεί η Ρωσία. Σίγουρα υπάρχουν πόλεις όπως η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη που έχουν τη γοητεία τους, αλλά η έντονη πολιτική κατάσταση και ο κακός καιρός κάνουν τη χώρα δύσκολο προορισμό στο σύνολό της, σημειώνει το άρθρο. Το δημοσίευμα παραθέτει και την ταξιδιωτική οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας, που σημειώνει πως η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει ένα πολύ περίπλοκο καθεστώς για τους επισκέπτες στη χώρα.

Ακόμη πιο απωθητική για τους ίδιους κοινωνικοπολιτικούς λόγους είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Λευκορωσία, που βρίσκεται στην αμέσως επόμενη (χειρότερη) θέση με τις χώρες της Ευρώπης που θα επιθυμούσε κάποιος να επισκεφθεί.

Πανοραμική εικόνα του πριγκιπάτου του Μονακό

Το πλούσιο Πριγκιπάτο του Μονακό μπορεί να αποτελεί ονειρικό προορισμό στο μυαλό αρκετών, ωστόσο βρίσκεται μόλις τρεις θέσεις από την κορυφή των λιγότερο σαγηνευτικών προορισμών στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 32% του πληθυσμού του αποτελείται από εκατομμυριούχους. Ωστόσο, αυτό είναι και το μειονέκτημά του. «Παιδιά πλουσίων που νομίζουν πως οι νόμοι δεν τους αφορούν, αλλά και εκδηλώσεις όπως το Monaco Yacht Show που είναι απροσπέλαστες για όσους δεν είναι μια κάποιας οικονομικής επιφάνειας». Το άρθρο σχολιάζει πως είναι προτιμότερο να βρει κανείς κάποιο άλλο μέρος, όπου η τσέπη του αντέχει την καλοπέραση.

Στους χειρότερους προορισμούς της Ευρώπης και η Βρετανία

Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στην κορυφή της λίστας με τις λιγότερο ποθητές χώρες της Ευρώπης, καθώς μετά το Μονακό βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο. «Το φαγητό εκεί είναι χάλια, ο καιρός ακόμη χειρότερος», σημειώνει το δημοσίευμα, που περιγράφει επίσης ένα ιδιαίτερα οξύ πολιτικό σκηνικό μετά την περιπέτεια του Brexit, που δεν προσθέτει πόντους στη χώρα ως τουριστικό προορισμό.
To Big Ben στο ΛονδίνοTo Big Ben στο Λονδίνο
Η λίστα πάντως κατατάσσει 15η τη Γαλλία, στη δέκατη θέση τη Γερμανία και στην πεντάδα περιλαμβάνει την Πολωνία, για την οποία ο συντάκτης παραθέτει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και το γεγονός πως αποτελεί έναν πραγματικά οικονομικό προορισμό.

Εικόνα από το κέντρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία

Εικόνα από το κέντρο της Βαρσοβίας στην Πολωνία

Μια θέση πιο πάνω, η Ισπανία, που κερδίζει για τη νόστιμη κουζίνα της και τον χαρακτήρα των ντόπιων, που είναι σχεδόν πάντοτε πρόσχαροι και «έτοιμοι για πάρτι».

Η Ελλάδα στους τρεις καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

Η Ελλάδα με το φως και τη θάλασσα κερδίζει μια θέση στους τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς στη Γηραιά Ήπειρο. Ο τόπος που γέννησε τη δημοκρατία, τους Ολυμπιακούς και όπου έχει πάντα ήλιο, αναφέρει το δημοσίευμα, που αποθεώνει τη χωριάτικη σαλάτα και την ελληνική γλώσσα.
Ηλιοβασίλεμα στην ΠορτογαλίαΗλιοβασίλεμα στην Πορτογαλία
Μια χώρα στα κυβικά της Ελλάδας και η οποία επίσης ταλανίστηκε κατά την οικονομική κρίση, η Πορτογαλία, βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή των καλύτερων προορισμών στην Ευρώπη. Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, εκτός των άλλων, η Πορτογαλία είναι η τρίτη πιο φιλειρηνική χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης.

Ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Τον μεσογειακό καιρό και τον ήλιο κερδίζει στα σημεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Δανία, που, κατά το αμερικανικό άρθρο, είναι ο καλύτερος προορισμός στην Ευρώπη. Το έγκλημα είναι σχεδόν ανύπαρκτο, η πρόσβαση στην παιδεία αβίαστη και οι πολίτες εκεί περνούν ελάχιστο χρόνο να αισθάνονται συναισθήματα όπως θλίψη για το μέλλον, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο τρόπος ζωής στη Δανία κέρδισε για τη χώρα την πρώτη θέση στη λίστα

Ο τρόπος ζωής στη Δανία κέρδισε για τη χώρα την πρώτη θέση στη λίστα

Στη Δανία, συνεχίζει το άρθρο, υπάρχει μια λέξη, το Janteloven, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «είμαστε όλοι ίσοι και σημαντικοί και αξίζουμε ο ένας τον σεβασμό του άλλου». Αυτό την κάνει ένα εξαιρετικό μέρος να ζεις και ένα ακόμη πιο θεσπέσιο μέρος για να το επισκεφθείς, το καλύτερο -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στην Ευρώπη.

φωτιστικά inde.gr