18 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

ΜέΡΑ25 κατά Λευτέρη Αβραμάκη για το μνημόσυνο της Τριάδας. – Δείτε την “καυτή” Επιστολή


“Κάθε χρόνο στην Τριάδα Σερρών με αφορμή τη σύγκρουση των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και της ΠΑΟ του 1944 τελείται εκδήλωση μίσους και διχασμού με αναφορές στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Τις εκδηλώσεις κατά καιρούς τίμησαν με την παρουσία τους διάφορα «χουντολούλουδα» και ακροδεξιά στοιχεία – όπως ο Υφυπουργός της κυβέρνησης των συνταγματαρχών Κων/νος Μπράβος (12 Νοεμβρίου 1972) και διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση μίσους και διχασμού αποφεύγουν να παραβρεθούν ακόμα και μετριοπαθή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη φετινή εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου αλγεινή εντύπωση μας προξένησε η παρουσία του βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρη Αβραμάκη. Είναι τάχα προσωπική επιλογή του κ. Αβραμάκη η συμμετοχή στην συγκεκριμένη εκδήλωση ή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ; Πριν λίγο μόλις καιρό διαμαρτυρόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης όρισε ως Διευθύντρια στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη την πρώην βουλευτίνα Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου, που συμμετέχει κάθε χρόνο στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους στον Γράμμο και το Βίτσι για τη «συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού».

Τώρα το προσπεράσαμε κι αυτό; Ποιο είναι το τέλος του κατήφορου; Ποια είναι η θέση της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ;

Το ΜέΡΑ25 Σερρών καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την συμμετοχή του κ. Αβραμάκη σ’ αυτήν την εκδήλωση, καθώς και τη συμμετοχή κάθε πολιτικού εκπροσώπου άλλου κόμματος του δημοκρατικού τόξου, τοπικών αρχόντων και εκπροσώπων φορέων. Είναι αίσχος και ντροπή.

Μοναδικό ορόσημο ενότητας και συμφιλίωσης για το ΜέΡΑ25 νομού Σερρών είναι η εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Όσοι επιθυμούν να ξαναγράψουν την Ιστορία θα αποτύχουν. Η Δημοκρατία και η ενότητα του ελληνικού λαού είναι ο οδηγός μας.”