15 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Μελβούρνη: Αντρας υπό την επήρεια ναρκωτικών προσπάθησε να αρπάξει παιδί από τον πατέρα του [βίντεο]


Ένας πατέρας στη Μελβούρνη προστάτευσε σαν ήρωας τον μόλις δύο ετών γιο του όταν ένας άγνωστος, υπό την επήρεια ναρκωτικών, επιχείρησε να τον αρπάξει.

Ο Μάικλ Πολ Ρόνσον, 41 ετών, είχε μόλις βγει από ένα ταξί, και αφού είχε φύγει από το αστυνομικό τμήμα με εγγύηση για κατηγορίες για ναρκωτικά, ενώ ο πατέρας με τον γιο του έκαναν βόλτα με το σκυλί τους.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο, καθώς ο πατέρας βοηθούσε τον γιο του να κατέβει από ένα παγκάκι έξω από τη βιβλιοθήκη Πρέστον, στις 25 Νοεμβρίου του 2019, ο Ρόσον έτρεξε και επιχείρησε να αρπάξει το παιδί. Ο πατέρας, που δεν κατονομάζεται, έδωσε μάχη για να κρατήσει το παιδί στα χέρια του, ενώ υπέμεινε ακόμα και τα δυνατά χτυπήματα που δέχθηκε από τον Ρόσον. Στο σημείο, έσπευσαν να βοηθήσουν περαστικοί, ενώ αφού δεν κατάφερε να πάρει το παιδί, ο Ρόσον διέφυγε, κρύφτηκε σε έναν κήπο, η αστυνομία ωστόσο κατάφερε να τον συλλάβει.

Τελικά, ο Ρόσον δήλωσε ένοχος για απόπειρα απαγωγής και μία σειρά άλλων κατηγοριών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο είχε μία δύσκολη παιδική ηλικία καθώς μετακόμιζε με την οικογένειά του από το ένα μέρος στο άλλο, και έπεφτε θύμα bullying σε κάθε σχολείο με αποτέλεσμα να το παρατήσει.

Τελικά μόλις στα 19 του χρόνια απέκτησε παιδί με τη σύντροφό του την οποία παντρεύτηκε το 2011 και απέκτησε 5 παιδιά ένα από τα οποία πάσχει από αυτισμό. Τελικά, το ζευγάρι χώρισε το 2015. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο τότε ο Ρόσον έπεσε σε κατάθλιψη και αντί να πάρει βοήθεια ξεκίνησε ναρκωτικά. Παράλληλα, ο Ρόσον άρχισε να ερευνά θεωρίες συνωμοσίας και να «βομβαρδίζει συνεχώς» την σύζυγό του με screenshots από υλικό αντι-εμβολιαστών που συνδέει τα εμβόλια με τον αυτισμό.

Τελικά, εκείνη έλαβε περιοριστικά μέτρα, τα οποία ο Ρόσον παραβίαζε επανειλημμένα. Σύμφωνα με ξένα Μέσα δεν του είχε επιτραπεί να δει τα παιδιά του για κάποιο χρονικό διάστημα πριν προσπαθήσει να αρπάξει το αγόρι που νόμιζε ότι ήταν κόρη του.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του οι ενέργειες του Ρόσον ήταν εκτός χαρακτήρα και δεν γνώριζε ότι η ανάμειξη GHB και μεθαμφεταμίνης θα μπορούσε να προκαλέσει την ψύχωση. Ο Ρόσον αναμένεται να ακούσει την ποινή του την επόμενη Τρίτη.