11 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Με βίντεο από το παρελθόν απάντησε ο Ερντογάν: «Λύκοι» Μακρόν, Μητσοτάκης -«Θέλετε να μας φάτε, αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι»


Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε με ειρωνικό τρόπο στα μηνύματα που εστάλησαν από τη χθεσινή Σύνοδο MED7 στην Κορσική.

Ο «σουλτάνος», τα ξημερώματα της Παρασκευής, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τότε που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Στο βίντεο, διάρκειας 10 δευτερολέπτων, ο Τούρκος πρόεδρος ακούγεται να λέει απευθυνόμενος στους «λύκους», όπως τους αποκαλεί, «μας συγχωρείτε, αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε».

«Παραλήρημα» του Τσαβούσογλου

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, είχε προηγηθεί το… ξέσπασμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Γαλλία και την «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία (ένα κράτος-μέλος της ΕΕ), για «μονομερείς ενέργειες και για υιοθέτηση μαξιμαλιστικών θέσεων», μέσω των οποίων προσπαθούν να απομονώσουν την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, η Ελλάδα και η Κύπρος «δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία», καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι συμφωνίες τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας με γειτονικές χώρες, όπως με την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το Ισραήλ, δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί να συνεχιστεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχε ξεκινήσει την εποχή της διακυβέρνησης Τσίπρα.

φωτιστικά inde.gr