23 Μαρτίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Με την ΥφΑΑΤ κ. Φωτεινή Αραμπατζή συναντήθηκε το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ Ν. Σερρών


Επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο εν μέσω πανδημίας

 

Για τα ζητήματα που απασχολούν τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Νομό Σερρών ενημέρωσε την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ Νομού Σερρών.

Η Σερραία Υφυπουργός είχε σειρά επαφών με γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, τα οποία λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα και καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Όπως η ίδια τόνισε, οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ως βασικός πυλώνας του συστήματος Υγείας στη χώρα μας, διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα για την ενδυνάμωση του ρόλου τους, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Η υγειονομική κρίση λειτούργησε ως “ευκαιρία” να καταδειχθεί το πόσο σημαντικό κομμάτι στήριξης της κοινωνίας μας, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι δομές του. Ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της “μάχης”, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους πολίτες και το “ευχαριστώ” που τους απευθύνουμε είναι πραγματικά λίγο μπροστά στο έργο που προσφέρουν».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ Ν. Σερρών κ. Χρήστος Χαϊδευτός ευχαρίστησε την κ. Αραμπατζή για την επίσκεψη, σημειώνοντας τα εξής: «εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Σερρών θέσαμε στην κ. Υφυπουργό τα ζητήματα που μας απασχολούν. Οι κενές θέσεις στις δομές της Πρωτοβάθμιας, οι οποίες έχουν χρόνια να προκηρυχθούν , η σίτιση των εφημερευόντων ιατρών και ο αυξημένος αριθμός των εφημεριών, που καλούνται να πραγματοποιήσουν οι γιατροί το τελευταίο διάστημα, είναι κάποια από αυτά, ενώ απ’ ότι φαίνεται, δυστυχώς, όλος αυτός ο φόρτος εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο».

Ο κ. Χαϊδευτός ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στον Νομό μας για τον κορωνοϊό συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό και τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στα Κέντρα Υγείας ανταποκρίνονται με επάρκεια στις ανάγκες, χάρη ωστόσο στο φιλότιμο των ιατρών, που καλούνται να πραγματοποιήσουν 10 και 11 εφημερίες τον μήνα.

«Κατανοούμε την ιδιαιτερότητα της κατάστασης, γνωρίζουμε ότι ο χώρος της Υγείας είναι νευραλγικός και πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, πιστεύουμε όμως ότι σε κάποια μπορεί να δοθεί άμεσα λύση» επισήμανε, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό θέσαμε τα ζητήματα στην κ. Αραμπατζή, ώστε να τα μεταφέρει στο αρμόδιο Υπουργείο και να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση».

φωτιστικά inde.gr