,

31 Μαρτίου, 2022

Press Room

Με παρέμβαση Φωτεινής Αραμπατζή λύθηκε το πρόβλημα των Μελισσοκόμων


Αποκαταστάθηκε η αστοχία εις βάρος τους – Παράταση στο Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας

Την άμεση αντίδραση του ΥΠΑΑΤ με τη διόρθωση της αστοχίας εις βάρος μεγάλου αριθμού Μελισσοκόμων, προκάλεσε η σχετική παρέμβαση και Ερώτηση, που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, με αποτέλεσμα αφενός να δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας αφετέρου να μπορούν απρόσκοπτα οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μελισσοκόμοι να υποβάλουν ως δυνητικά δικαιούχοι.

Η κ. Αραμπατζή έγκαιρα είχε αντιληφθεί το παράδοξο σε πολλούς από τους αιτούμενους μελισσοκόμους, κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, να εμφανίζεται αυτοματοποιημένο εύρημα, που ανέφερε ότι δεν πληρούν το κριτήριο του «Ενεργού Γεωργού» καθιστώντας τους αυτόματα απορριπτέους από το πρόγραμμα.

Με την Ερώτηση, που είχε καταθέσει στις 21 Μαρτίου ζητούσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αρθεί ο αποκλεισμός ταυτοποίησης των μελισσοκόμων ως «Ενεργών Γεωργών», που προέκυπτε από την διασύνδεση των Πληροφοριακών Συστημάτων (της Πλατφόρμας του Προγράμματος με την Πλατφόρμα της ΑΑΔΕ) και να διορθωθεί η αστοχία, ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα οι δυνητικά δικαιούχοι μελισσοκόμοι να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης.

Η Ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Όπως αναφέρει η Ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ:

«Οι αιτούντες μελισσοκόμοι για το Μέτρο 11 που κατά την υποβολή της αίτησής τους εμφανίζεται το εύρημα “μη ενεργός γεωργός” καλούνται να οριστικοποιούν την αίτησή τους.

Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι που δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση για το Μέτρο 11 να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης στήριξης και σε πιθανό εύρημα “μη ενεργός γεωργός ” να οριστικοποιούν την αίτησή τους.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης 189/22614/27-01-2022 για συμμετοχή στο Μέτρο 11 ‘’Βιολογική Γεωργία’’ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου (4/4/2022) και ώρα 23:59:59».

«Χαιρετίζω την άμεση ανταπόκριση»

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη, η κ. Φωτεινή Αραμπατζή σημειώνει σε ανάρτησή της:

«Χαιρετίζω την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργού κ. Γεώργιου Γεωργαντά να αποκαταστήσουν την τεχνική αδυναμία, που είχα θίξει και με σχετική μου Ερώτηση, προκειμένου οι μελισσοκόμοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που ήθελαν να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο Πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας, να μπορούν τελικά να οριστικοποιήσουν την αίτησή τους, παρακάμπτοντας το εύρημα “μη ενεργός γεωργός”.

Η υποβολή αιτήσεων των μελισσοκόμων μας παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου (04/04/2022) και ώρα 23:59:59».