11 Μαΐου, 2020

Press Room

Με νέα οχήματα η Ελληνική Αστυνομία


Συνεχίζοντας την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στόλου των επιχειρησιακών οχημάτων, η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 70 νέα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων μοντέλα Nissan Qashqai, Citroen Spacetourer, καθώς και μοτοσυκλέτες Suzuki V-Strom.

Πιο αναλυτικά κατανέμονται:

(20) στην Πελοπόννησο,(15) στην Αττική,(9) στη Θεσσαλονίκη, (6) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (5) στη Στερεά Ελλάδα, (4) στη Δυτική Μακεδονία, (4) στα Ιόνια Νησιά, (4) στην Ήπειρο και (3) στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά 564 οχήματα στα οποία περιλαμβάνονται:

Τα (195) οχήματα που παραλήφθηκαν τον Ιανουάριο, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο. Τον Μάρτιο αποκτήθηκαν (35) οχήματα στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία. Τέλος (264) οχήματα αποκτήθηκαν τον Απρίλιο στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια  Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο.

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύθηκε σημαντικά και αναβαθμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώθηκε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.