15 Ιουνίου, 2021

Press Room

Μαθητές του 11ου Δημοτικού σχολείου Σερρών επισκέφτηκαν τη ΔΕΥΑΣ.


“Πως να κρυφτείς από τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα” μας τραγουδάει τόσο σοφά ο Διονύσιος Σαββόπουλος. Απτή απόδειξη οι μαθητές της Γ1 τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου, που επέλεξαν τη ΔΕΥΑΣ για να πραγματοποιήσουν τη δράση τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και μας μετέδωσαν τις γνώσεις και την ενέργειά τους.

Συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Παπαματθαίου και τη δασκάλα τους κ. Στέλλα Ζαραφίδου σχημάτισαν μια καρδιά στο προαύλιο του κτιρίου της ΔΕΥΑΣ στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την σπουδαιότητα της αιμοδοσίας.

Με κυρίαρχο σύνθημα “Δίνεις αίμα-Σώζεις ζωές” ανέμισαν τις ζωγραφιές τους και επιχειρηματολόγησαν πειστικά για τα πλεονεκτήματα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, μαζί και με το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτα Καλώτα. Ο κ. Χαλκιόπουλος διαβεβαίωσε ότι στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης η ΔΕΥΑΣ θα είναι συμπαραστάτης σε εκδηλώσεις και δράσεις που έχουν ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Στα παιδιά προσφέρθηκαν το λεύκωμα της ΔΕΥΑΣ από τη Γιορτή Νερού καθώς και χυμοί,σάντουιτς και κρουασάν.

Είναι ιδιαίτερα παρήγορο να διαπιστώνουμε ότι η νέα γενιά όχι μόνο είναι ευαισθητοποιημένη σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα αλλά δίνει και το καλό παράδειγμα στις μεγαλύτερες ηλικίες.