Σ’ ένα νομό κατεξοχήν αγροτικό, η απήχηση μιας θεματικής εκπομπής, μοναδικής στα τοπικά μέσα, που αφιερώνεται και αναφέρεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Η δεδομένη απήχησή της όμως, ενισχύεται ιδιαίτερα από τον συντελεστή της εκπομπής, που με τη γνώση, την πολύχρονη εμπειρία και την εξειδίκευση του, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Η εκπομπή ασχολείται με την καταγραφή των θεμάτων, που απασχολούν τους αγρότες, όπως η κοινή αγροτική πολιτική, οι νέες καλλιέργειες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι νέες μορφές δραστηριοποίησης, όπως ο αγροτουρισμός. Βασικός άξονας της εκπομπής είναι η παρουσίαση ερευνών-μελετών και προωθούμενων κοινοτικών και εθνικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την γεωργική παραγωγή (φυτική και ζωική) με εξειδίκευση σε προϊόντα του νομού, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, βαμβάκι, ρύζι, τεύτλα, καπνός καθώς και οι κλάδοι της αγελαδοτροφίας και αιγοπροβατοτροφίας. Ο τρόπος προσέγγισης και παρουσίασης των θεμάτων, η συνεχής διοχέτευση πληροφοριών, η ερμηνεία των αλλαγών και η απάντηση στους προβληματισμούς των επιχειρηματιών- αγροτών, καθιστά την εκπομπή εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.

Σημαντική είναι και η παρουσία-φιλοξενία στην εκπομπή καθηγητών Πανεπιστημίου, στελεχών που δραστηριοποιούνται σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, τεχνοκρατών του χώρου. Καθοριστική είναι η επικοινωνία του κοινού με την εκπομπή, μέσω τηλεφωνικών παρεμβάσεων και e-mail για την έκφραση των προβληματισμών και στην προβολή των αιτημάτων τους.