, ,

13 Μαΐου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Lockdown: Τέλος για τα SMS – Πώς θα μετακινούμαστε


Την ελληνική εκδοχή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας πως θα τεθεί σε ισχύ ενόψει της απελευθέρωσης των μετακινήσεων στις 14 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Μαΐου καταργείται η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και το 13032, καθώς και οι βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Ακόμα, διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 12.30 το βράδυ με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει μεταξύ 00:30 και 05:00, ενώ απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Με Πράσινο Πιστοποιητικό οι μετακινήσεις στα νησιά

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε και τις προϋποθέσεις των υπερτοπικών μετακινήσεων.

Ειδικότερα, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα– είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει ένα από τα εξής:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
  • αρνητικό pcr test 72 ωρών,
  • rapid test 24 ωρών,
  • self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Covid-free 32 ελληνικά νησιά

Covid-free είναι πλέον 32 νησιά της χώρας σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς οι κάτοικοί τους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων έναντι του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι σε ακόμα 36 νησιά. Επομένως, με την έναρξη του καλοκαιριού στη χώρα μας θα υπάρχουν 68 νησιά «ελεύθερα» από κορονοϊό.

φωτιστικά inde.gr