16 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Λιθότοπος: Βρέθηκαν 11 ηλικιωμένοι σε παράνομο χώρο φιλοξενίας – Ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες (Βίντεο)


Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα φτάνουν στο Λιθότοπο προκειμένου να παραλάβουν τους ηλικιωμένους.

Πρόκειται για 11 ηλικιωμένους οι οποίοι εντοπίστηκαν από άνδρες της ελληνικής αστυνομίας να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα παλιό ξενώνας ο οποίος παρέμεινε κλειστός για πάνω από 10 χρόνια. Ο συγκεκριμένος ξενώνας άνοιξε πριν δύο μήνες όταν και έφτασαν οι ηλικιωμένοι.

Ο χώρος φιλοξενίας των ηλικιωμένων αποκαλύφτηκε από καθαρή τύχη, όταν σήμερα το πρωί μια ηλικιωμένη γυναίκα εθεάθη να κυκλοφορεί με το νυχτικό της στο δρόμο και να ζητά Βοήθεια.

Η γυναίκα που κατάφερε και βγήκε από το συγκεκριμένο σημείο, παρότι ρωτήθηκε πολλές φορές τι της συμβαίνει, έλεγε ασυναρτησίες και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Στο σημείο έσπευσε ο Δήμαρχος Γιώργος Κουτσάκης και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ηράκλειας, η οποία και διαπίστωσε πως οι ηλικιωμένοι ήταν άρρωστοι και σε κακή κατάσταση.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας ώστε οι ηλικιωμένοι να μεταφερθούν στο νοσοκομείο των Σερρών, και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας ήταν πραγματικά σοκαρισμένοι από το γεγονός καθώς μέχρι και την αποκάλυψη του, δεν γνώριζαν πόσοι και εάν φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο σπίτι.