, ,

14 Μαρτίου, 2022

Press Room

Λίνα Μενδώνη: Η Αμφίπολη είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος


Ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης είναι ένας πολύ σημαντικός, δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που το πρωί της Κυριακής επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στον Τύμβο Καστά και όχι μόνο.

Πρώτος σταθμός της υπουργού ο Τύμβος Καστά του δήμου Αμφίπολης. Μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, τον βουλευτή Σερρών Θεόφιλο Λεονταριδη, τοπικούς παράγοντες  και υπηρεσιακούς παράγοντες η Κ. Μενδωνη βρέθηκε στο σημείο των ανασκαφών οπού είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το πως εξελίσσονται οι εργασίες. Η υπουργός δήλωσε απολύτως ευχαριστημένη από την εξέλιξη των εργασιών.

Η κ. Μενδώνη αφού αναφέρθηκε στις εργασίες που έχουν γίνει, μίλησε και για τις εργασίες οι οποίες θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η υπουργός Πολιτισμού  αναφερόμενη στην επισκεψημότητα του μνημείου και ποτέ αυτό θα γίνει πραγματικότητα τόνισε, ότι το μνημείο θα είναι επισκέψιμο από συγκεκριμένες ομάδες ειδικού κοινού (όπως ερευνητές, επιστήμονες και δημοσιογράφους) το 2022.

Σε ότι αφορά την φημολογούμενη τοποθέτηση του λέοντα της Αμφίπολης στην κορυφή του μνημείου η κ. Μενδώνη δήλωσε πως όλα είναι υπό συζήτηση.

https://www.youtube.com/watch?v=Sj9q0yISbaE&lc=UgwHeRKJYhK_7PqnnOx4AaABAg&ab_channel=DiktyoTV