12 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Λαμία: Η γη χάθηκε ξαφνικά κάτω από τα πόδια του – Έμεινε εγκλωβισμένος σε χαντάκι επί 90 λεπτά


Σε εφιάλτη μετατράπηκε ο πρωινός περίπατος ενός 61χρονου κατοίκου της Λυγαριάς στη Λαμία. Γύρω στις 06:30 το πρωί, πριν καλά – καλά ξημερώσει, ο άνθρωπος βγήκε να περπατήσει γύρω από το χωριό.

Σε ένα σημείο όμως όπου τα νερά έχουν «φάει» το έδαφος, τα χώματα υποχώρησαν με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος μεγαλύτερο από 1,5 μέτρο μέσα στο χαντάκι.

Ο άτυχος 61χρονος από το πέσιμο υπέστη κατάγματα, ενώ ήταν “κολλημένος” μέσα στις λάσπες, αδυνατώντας να κουνηθεί. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ωστόσο ήταν πολύ νωρίς για να υπάρχουν περαστικοί, ενώ και το πιο κοντινό σπίτι ήταν σε αρκετή απόσταση.

Για καλή του τύχη κάποιοι αλλοδαποί εργάτες Αλβανικής υπηκοότητας ετοιμάζονταν λίγο πριν τις 07:30 να βγουν να μαζέψουν ελιές και άκουσαν τις φωνές του.

Τελικά οι σωτήρες του, αφού τον εντόπισαν αμέσως προσπάθησαν να τον βγάλουν χωρίς ωστόσο να είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Συγχρόνως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, αλλά και την Πυροσβεστική να βοηθήσει στην ανάσυρσή του.

Όλοι μέσα στις λάσπες, κατόρθωσαν λίγο μετά τις 08:00 να βάλουν τον 61χρονο στο φορείο προκειμένου να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διάσωση που είχε και αντίπαλο το χρόνο, καθώς ο τραυματίας εκτός από τα κατάγματα, ήταν φανερό ότι είχε υποστεί και υποθερμία.

Πηγή: lamiareport.gr