30 Σεπτεμβρίου, 2019

Press Room

Κρήτη: Ανοησία με οδοντογλυφίδες σε σχολείο – Τα έχασαν οι μαθητές – «Πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό»!


Κλειδαρά αναγκάστηκαν το πρωί να κινητοποιήσουν η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προκειμένου τα παιδιά να μπουν να κάνουν μάθημα στις αίθουσες.

Όπως προέκυψε, μέσα στο σχολείο πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο εισέβαλαν άτομα που «κάρφωσαν» μέσα στις κλειδαριές οδοντογλυφίδες, καθιστώντας αδύνατο οι πόρτες να ξεκλειδώσουν και τα παιδιά να μπούνε στις αίθουσες για μάθημα. Επιπλέον το κτίριο είχε υποστεί και βανδαλισμούς.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου ενημερώθηκε και η Αστυνομία που έσπευσε στο χώρο για να κάνει τη σχετική έρευνα και να πάρει αποτυπώματα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους ανέφερε: «Σίγουρα πρόκειται για ένα θλιβερό περιστατικό που ευτυχώς χαρακτηρίζεται μεμονωμένο.

Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε ότι τα σχολεία δεν είναι χώροι για τέτοιες επιθέσεις, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο. Ίσως με τη συμβολή του Δήμου και τη συνδρομή της Αστυνομίας να μπορούσαν εκ περιτροπής να γίνονται κάποιοι έλεγχοι σε σχολεία, ωστόσο το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν όλοι ότι στα σχολεία δεν θα έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων να καταγράφονται βανδαλισμοί και να υπάρχει τέτοια αναστάτωση.

Λυπάμαι πολύ και εύχομαι να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό».