18 Ιουλίου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική από σήμερα (Σάββατο) η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζομένους και καταναλωτές


Υποχρεωτική καθίσταται από το Σάββατο 18 Ιουλίου, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Τwitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές», γράφει στο Τwitter ο κ. Σταμπουλίδης.

Πρόστιμο 150 ευρώ στους παραβάτες

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη μετά την αύξηση των κρουσμάτων, τα οποία είναι διψήφια καθημερινά. Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές ανέρχεται στα 150 ευρώ, με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 12 στις πύλες εισόδου

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (17/7) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: Σήμερα ανακοινώνουμε 28 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, εκ των οποίων το 54,8% αφορά άνδρες.

Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Τα 28 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής:

  • 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

1.085 (27,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.035 (51,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού

Δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 8,3% είναι γυναίκες (1) και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75,0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 63 (32,5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ