20 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο Χαρδαλιάς – Σήμερα ή αύριο οι αποφάσεις για τα μέτρα, λέει ο Ζέρβας


Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώνεται τελευταία στην πόλη.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους κ. Τζιτζικώστα και Ζέρβα, ενώ ανήσυχος εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο Open TV, για το «τρίτο κύμα κορωνοϊού», που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «χτυπά» την πόλη του.

«Βρισκόμαστε στο ”κίτρινο”, το οποίο γίνεται ”πορτοκαλί”. Υπάρχει προβληματισμός και από την κυβέρνηση. Ξεφεύγουν τα πράγματα. Είναι ανησυχητικά τα στατιστικά. Ένα στα δύο θετικά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι νέοι άνθρωποι από 16 έως 29 ετών», δήλωσε ο κ. Ζέρβας και έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα. «Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 33 ετών. Αυτό είναι ανησυχητικό, γιατί δεν νοσούν, δεν κάνουν τεστ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξαρση κορωνοϊού, την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς

Μάλιστα, όπως είπε, την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δεν απέκλεισε την εφαρμογή νέων μέτρων εντός των επόμενων ημερών. «Δεν δαιμονοποιούμε τους νέους. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί συνολικά» είπε, ενώ απαντώντας στο γιατί δεν ελήφθη κάποιο μέτρο στην τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό τόνισε: «Οι τηλεδιασκέψεις γίνονται για να συζητηθεί όλη η πληροφορία. Σήμερα-αύριο θα παρθούν οι αποφάσεις. Υπάρχουν οι συνταγές, και εκεί που δεν πειθαρχούμε θα πρέπει να παρθούν μέτρα. Κακώς βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση».