14 Μαΐου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Ρομπότ-μπάρμαν στην Σεβίλλη – Σερβίρει μπύρες τους πελάτες


Την ώρα που η Ισπανία έχει ξεκινήσει την σταδιακή άρση του lockdown, στη Σεβίλλη ένας καταστηματάρχης βρήκε τον τρόπο να βοηθήσει στην κοινωνική αποστασιοποίηση. Εχει ρομπότ-μπάρμαν.

Το ρομπότ θα σερβίρει μπύρες, ή μάλλον «canas» στα ισπανικά, στους πελάτες του μπαρ La Gitana Loca στο κέντρο της Σεβίλλης. Το μπαρ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ρομπότ προκειμένου να κρατούνται οι αποστάσεις, προσφέροντας μπύρες χωρίς επαφή. Οπως σημειώνει η Daily Mail, το ρομπότ μπορεί να βγάλει 600 μπύρες σε μια ώρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το ρομπότ δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία Macco για να σερβίρει μπύρα. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ είπε στο Newsflash: «Εμείς (ο ίδιος και εκπρόσωποι από τη Macco) μιλήσαμε για αυτήν την ιδέα πριν από την πανδημία, περισσότερο για εκείνες τις ώρες που τα μπαρ έχουν κόσμο». Οπως εξήγησε, τα μπαρ είναι πολύ δημοφιλή στους νέους και οι μεγάλες ουρές για μικρές μπύρες είναι συχνές τα σαββατοκύριακα. «Μετά ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε και όλα σταμάτησαν», πρόσθεσε ο Μαρτίνεζ.

Βίντεο: Ρομπότ σερβίρει μπύρες στην Ισπανία

Ο επιχειρηματίας αποφάσισε να συνεχίσει την ιδέα με το ρομπότ, καθώς θα βοηθήσει την επιχείρησή του κατά την σταδιακή άρση των μέτρων στην Ισπανία. Το ρομπότ γεμίζει πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης με αφρώδη μπύρα που στη συνέχεια μεταφέρεται στον πελάτη χωρίς επαφή.