18 Αυγούστου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Ουρές για τεστ σε αεροδρόμια της Ιταλίας για όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα [εικόνες]


Ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ιταλία από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κροατία σχηματίζουν ουρές σε κέντρα σε όλη τη Ρώμη για να κάνουν τεστ για τον νέο κορωνοϊό, αφού το υπουργείο Υγείας επέβαλε υποχρεωτικό έλεγχο όσων επισκέφθηκαν αυτές τις τέσσερις χώρες.

Καθώς μερικά ιταλικά αεροδρόμια εξακολουθούν να μην προσφέρουν τεστ επιτόπου, άνθρωποι υποχρεώθηκαν να προσέλθουν σε τοπικά κέντρα ελέγχου για να συμμορφωθούν προς τον κανονισμό που υιοθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο της Ρώμης / Φωτογραφία: AP IMAGES

«Στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο δεν έκαναν τίποτε, έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε τεστ, αλλά στο τέλος δεν υπήρχε τίποτε εκεί. Ετσι ήρθαμε εδώ από τη δική μας καλή θέληση», είπε ο Αντόνιο Σεμεράρο, που επέστρεψε πρόσφατα από την Ισπανία.

Ουρές για ένα τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο της Ρώμης / Φωτογραφία: AP IMAGES

Η Ιταλία, μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την Covid-19, έχοντας καταγράψει περισσότερους από 35.000 θανάτους, έχει καταφέρει να περιορίσει την έξαρση, αλλά πασχίζει να αποφύγει ένα νέο κύμα.

Ουρές για ένα τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο της Ρώμης / Φωτογραφία: AP IMAGES

Κρούσματα εμφανίσθηκαν τον περασμένο μήνα, με τους ειδικούς να τα αποδίδουν στη νυχτερινή ζωή, την επιστροφή από τις διακοπές και τη μη τήρηση του μέτρου της κοινωνικής απόστασης.
Ουρές για ένα τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο της Ρώμης / Φωτογραφία: AP IMAGES
«Βρίσκομαι εδώ για το τεστ, καθώς επέστρεψα πριν από δύο ημέρες από την Ελλάδα. Περίμενα στην ουρά περίπου μισή ώρα», είπε ο Αλαν Αλμαντ.

Τεστ κορωνοϊού και στα αυτοκίνητα / Φωτογραφία: AP IMAGES

Η κυβέρνηση έχει κλείσει τις ντισκοτέκ και τα νυχτερινά κέντρα και έχει επιβάλει τη χρήση μάσκας από τις 6:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. στους ανοικτούς χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι.