6 Μαΐου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε και animation για παιδιά


«Ο Μικρός Covid 19» είναι ένα βίντεο κινούμενης εικόνας, εμπνευσμένο από το νέο κορωνοϊό με κεντρικούς ήρωες τον Covid 19 και τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ιδέα για το φιλμ «Ο Μικρός Covid 19», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας – παιδικών βιβλίων, Φ. Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής» με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης. Απευθύνθηκε στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γ. Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη.

Βίντεο: Ενα διαφορετικό animation με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Τσιόδρα

Τέσσερις καλλιτέχνες, που από το πρώτο κάλεσμα αισθάνθηκαν την επιθυμία και την ανάγκη να εμπλακούν, ώστε μαζί, ως ένα μικρό σύνολο, να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας για τον κορωνοϊό προ ημερών είχε γίνει και παιδικό τραγούδι, ενώ το Πάσχα το πρόσωπο του έγινε μέχρι και λαμπάδα.