23 Αυγούστου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Ο πρώτος πλωτός κινηματογράφος -Social distancing με βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα στο Ισραήλ [εικόνες]


Με τους κινηματογράφους κλειστούς λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ, οι δημοτικές Αρχές του Τελ Αβίβ εγκαινίασαν το πρώτο «πλωτό σινεμά» της χώρας σε μια λίμνη στο πάρκο Γιάρκον.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του cinema sur l eau της γαλλικής πρωτεύουσας ο πλωτός αυτός κινηματογράφος προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης ταινιών σε υπαίθριο χώρο μέσα από 70 θαλάσσια ποδήλατα και βάρκες εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη από το social distancing απόσταση των δύο μέτρων.

Σινεφίλ πάνω σε βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα, αλλά και κάποιοι από τις όχθες της λίμνης στο πάρκο του Τελ Αβίβ παρακολούθησαν τη δοκιμαστική προβολή στον πρώτο πλωτό κινηματογράφο του Ισραήλ

Σινεφίλ πάνω σε βάρκες και θαλάσσια ποδήλατα, αλλά και κάποιοι από τις όχθες της λίμνης στο πάρκο του Τελ Αβίβ παρακολούθησαν τη δοκιμαστική προβολή στον πρώτο πλωτό κινηματογράφο του Ισραήλ / Φωτογραφίες: ΑΡ

Περίπου 200 σινεφίλ έδωσαν το παρόν στην δοκιμαστική προβολή της ταινίας “Paddington 2”, ενώ σύμφωνα με τις δημοτικές Αρχές προγραμματίζεται η προβολή δύο ταινιών κάθε βράδυ κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. «Ήταν μια μαγική βραδιά. Υπέροχο να παρακολουθείς σινεμά σε στύλ κορωνοϊού. Περάσαμε φανταστικά. Όλη η οικογένεια το απόλαυσε. Καλή κίνηση Τελ Αβίβ», δήλωσε η 42χρονη Γκάλια Ρέσνικ. Μετά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας τον περασμένο Μάιο το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο μ’ ένα δεύτερο κύμα έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής σχεδόν 100.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 795 θανάτους.