5 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη -Ενα στον δήμο και τέσσερα στην Α’ ΔΟΥ


Στο επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη καθώς τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφεται στην περιοχή είναι σταθερά αυξημένος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα στη χώρα από τα οποία τα 47 συνδέονται με τη Θεσσαλονίκη.

Αρκετά από τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή συνδέονται με γάμο, ενώ άλλα αφορούν σε εργαζόμενους στον δήμο και την Α΄ΔΟΥ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη voria.gr, θετικός στον κορωνοϊό εντοπίστηκε υπάλληλος στο τμήμα καυσίμων του δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στον χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σε απομακρυσμένη περιοχή από τις υπόλοιπες λειτουργίες του ΣΜΑ για λόγους ασφαλείας.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που έχει εντοπιστεί στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο εργαζόμενος επικοινώνησε περίπου στις 8.00 χτες το βράδυ με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του, αναφέροντάς του πως παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως έγινε συνεννόηση του δήμου Θεσσαλονίκης με το νοσοκομείο αναφοράς «ΑΧΕΠΑ», ώστε ο δημοτικός υπάλληλος να υποβληθεί εκτάκτως σε τεστ, από το οποίο και προέκυψε ότι ήταν θετικός.

Αμέσως μόλις εμφανίστηκε το ύποπτο κρούσμα δόθηκε εντολή από τη δημοτική αρχή για τη διενέργεια απολύμανσης στον χώρο, η οποία και πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ.

Στο τμήμα καυσίμων εργάζεται ακόμη ένα άτομο, το οποίο, παρ’ ότι δεν έχει εμφανίσει σχετικά συμπτώματα, στο πλαίσιο των πρωτοκόλλων που ενεργοποιούνται επίσης εξαιρέθηκε από την υπηρεσία του και παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία χωρική συνάφεια με τον χώρο του αμαξοστασίου, όπου εργαζόταν ο οδηγός που προ διημέρου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έχοντας εκτεθεί στον ιό μετά το πέρας και εκτός του χώρου δουλειάς του, χωρίς έκτοτε να έχει προσέλθει στην εργασία του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επικοινώνησε χτες βράδυ με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, ζητώντας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού να προγραμματιστούν νέα προληπτικά τεστ σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για το ίδιο θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για να υπάρξει συντονισμός σε από κοινού ενέργειες.

Κλειστή σήμερα η Α ΔΟΥ Θεσσαλονίκης μετά τα θετικά κρούσματα

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη, η Α’ ΔΟΥ θα παραμείνει την κλειστή, για την απολύμανση των χώρων. Στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, υπάλληλος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με το seleo άλλοι 4 υπάλληλοι της εφορίας υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορωνοϊό και βρέθηκαν θετικοί, ενώ εάν χρειασθεί θα υποβληθούν και άλλοι.

φωτιστικά inde.gr