20 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Κορωνοϊός: Κόκκινος συναγερμός για Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ελασσόνα


Σε σταθερά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική. Χθες, μόνο, ανακοινώθηκαν άλλα 175 κρούσματα, σε σύνολο 438 που ανιχνεύτηκαν συνολικά στη χώρα.

Αν και ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πρόσφατα ότι η Αττική απέχει πολύ από ένα lockdwon δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιοχές, γειτονιές, στο Λεκανοπέδιο που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά. Το τόνισε, άλλωστε, κατά την ενημέρωσή του, χθες, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας ότι υπάρχουν γειτονιές της Αττικής ιδιαίτερα επιβαρυμένες με κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι επιβαρυμένες περιοχές στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως προκύπτει το βασικότερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό παραμένει το κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος σε πλατείες.

Κορωνοϊός: Καμπανάκι για Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα

Εντωμεταξύ χθες, ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών προειδοποίησε για την επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με τον κορωνοϊό σε άλλες περιοχές της χώρας τονίζοντας ότι γειτονιές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Ιωαννίνων βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Από τα πλέον επίσημα αλλά και αρμόδια χείλη ήρθε και η προειδοποίηση για τη Θεσσαλονίκη. Του Στέλιου Πέτσα είχαν προηγηθεί τα συμπεράσματα της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορωνοϊό παρόντος του Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη και ελήφθη η απόφαση να γίνει το απόγευμα σύσκεψη με τους Ζέρβα και Τζιτζικώστα. Οπως αναφέρθηκε η η κατάσταση στη Θεσσσαλονίκη κρίνεται σοβαρή, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί σημαντικά. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προειδοποίησε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό οδεύει για το επίπεδο 3 «πορτοκαλί», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για την αποφυγή του lockdown.

Εκτακτα μέτρα στις Σέρρες

Την ίδια ώρα, στις Σέρρες, ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα από τον δήμαρχο λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μεγάλη ωστόσο, παραμένει η ανησυχία για τη Φιλιππιάδα στην Πρέβεζα όπου κατεγράφη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού μετά από κηδεία. Ανησυχία υπάρχει και στο Μέτσοβο.

Στην Ελλασσόνα, κατεγράφησαν έξι κρούσματα κορωνοϊού σε αθλήτριες του βόλεϊ και μπήκαν σε καραντίνα 150 άτομα!

Να σημειωθεί ότι ήδη η Κοζάνη βρίσκεται σε lockdown για τον κορωνοϊό ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και τα Ιωάννινα με πάνω από 230 ενεργά κρούσματα, όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στο Σάββατο.

φωτιστικά inde.gr