31 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός και μετακινήσεις: Κανονικά τα ταξίδια από νομό σε νομό


Σε αναμονή για το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις που θα κάνει για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως φαίνεται δεν θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προβλέπεται η απαγόρευση των μετακινήσεων μεταξύ των νομών, καθώς το λουκέτο στη διασκέδαση και ο περιορισμός της κυκλοφορίας θα περιορίσει τις μετακινήσεις όσων πήγαιναν από νομό σε νομό και από πόλη σε πόλη για να διασκεδάσουν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα σενάρια που είχαν ακουστεί ένα από τα μέτρα που είχε εξεταστεί προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο των μετακινήσεων για λόγους διασκέδασης από περιοχές που είναι στο πορτοκαλί σε περιοχές που βρίσκονται στο κίτρινο ή και στο πράσινο. Είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να φεύγουν κάποιοι από την Αττική και πήγαιναν για φαγητό ή για ποτό στη Χαλκίδα στην Εύβοια ή από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική ή από την Πάτρα στη Ναύπακτο.
Ωστόσο όπως φαίνεται προκρίνεται το σενάριο του λουκέτο της διασκέδασης, κάτι που δεν θα οδηγήσει σε περιορισμό των μετακινήσεων. Ολα αυτά όμως αναμένονται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό και παράλληλα θα γίνει γνωστό αν θα υπάρξει ή όχι νέος περιορισμός στο ωράριο κυκλοφορίας. Αν δηλαδή θα παραμείνει 12:30 με 5:00 ή θα ξεκινάει νωρίτερα όπως ακούστηκε στις 22:00 ή στις 23:00.