12 Σεπτεμβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Κορονοϊός Γιαννιτσά: Εκτόξευση κρουσμάτων στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας, σκαρφάλωσαν στα 191


Αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επιβεβαιώθηκαν συνολικά 191 θετικά δείγματα, μεταξύ των 600 εργαζομένων.

Στα 191 «σκαρφάλωσαν» τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο εργοστάσιο κονσερβοποιΐας στα Γιαννιτσά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Στο εν λόγω εργοστάσιο εργάζονται συνολικά 600 άτομα, κάτι που σημαίνει πως περίπου ένας στους τρεις εργαζομένους βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους είναι εποχικοί και έρχονταν από όλη την κεντρική Μακεδονία, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την μετάδοση και σε άλλες περιοχές.

Οι κάτοικοι στην Κρύα Βρύση Πέλλας, όπου εδράζεται το εργοστάσιο, παραμένουν μουδιασμένοι από τις εξελίξεις, ενώ – να υπενθυμιστεί – πως στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα προστασίας.

Ο συναγερμός στο εργοστάσιο, που είναι σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας, σήμανε την Τρίτη, ενώ οι πληροφορίες που υπήρχαν έως και τώρα έκαναν λόγο για περίπου 50 κρούσματα.

Τα έκτακτα μέτρα

Να υπενθυμιστεί πως έχουν τεθεί σε ισχύ έκτατα μέτρα τόσο στην Πέλλα, όσο και σε Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τα έκτακτα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία καθώς καταγράφεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων που είναι διάσπαρτα στις περιοχές. Οι παραπάνω περιοχές τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων από χθες, 11 Σεπτεμβρίου, μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

«Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους εκεί να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα. Η εφαρμογή των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Να παραμείνουμε όλοι σε επιφυλακή» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο Υπουργείο Υγείας.

φωτιστικά inde.gr