11 Μαΐου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Ερχονται οδηγίες και για το μπάνιο από το υπουργείο Υγείας -Το αποκάλυψε μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων


Την έκδοση οδηγιών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για το μπάνιο και γενικότερα την αναψυχή στις παραλίες προανήγγειλε μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων κατά τη ενημέρωση που έγινε την Κυριακή το απόγευμα για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, λοιμωξιολόγος, υποπτέραρχος, διευθυντής του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας (που αντικατέστησε τον Σωτήρη Τσιόδρα), αποκάλυψε ότι «όσον αφορά τις παραλίες, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η Επιτροπή των επιστημόνων, σήμερα (σ.σ.: την Κυριακή) κιόλας, συζήτησε για τις οδηγίες που θα εκδοθούν σχετικά με το μπάνιο και την αναψυχή στον χώρο αυτό».

«Αυτό που μπορούμε να πούμε και πρέπει να το αντιληφθεί όλος ο κόσμος είναι ότι όσο περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μια παραλία, τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος», πρόσθεσε ο κ. Χατζηγεωργίου. Και κατέληξε: «Θα έλεγα, ει δυνατόν όλοι μας, να προσπαθήσουμε να μη συγχρωτιζόμαστε και να κρατάμε τις αποστάσεις που έχουμε πει μέχρι τώρα, τα δύο μέτρα δηλαδή, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους».