21 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Kορωνοϊός: Επιστήμονες αναπτύσσουν τεστ αναπνοής, θα εντοπίζει τον ιό σε ένα λεπτό


Ενα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη ενός νέου διαγνωστικού τεστ, που θα εντοπίζει το νέο κορωνοϊό στην ανάσα των ασθενών σε λιγότερο από ένα λεπτό, βρίσκονται επιστήμονες στο Ισραήλ.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν ταυτοποιήσει βιοδείκτες του κορωνοϊού – αέρια που σχετίζονται με τον SARS-CoV-2- στην ανάσα μολυσμένων ατόμων κι όπως λένε θα μπορούν να τους χρησιμοποιούν για την ανίχνευση του ιού – που είναι πέντε φορές φονικότερος από εκείνον της γρίπης – με μια εξέταση, κατά την οποία οι υποβαλλόμενοι θα πρέπει να φυσούν μέσα σ’ έναν σωλήνα – δηλαδή κάτι σαν αλκοτέστ. Εκατοντάδες δείγματα ελήφθησαν από ασθενείς της Covid-19 που νοσηλεύονται στο Ιατρικό Κέντρο Μέιρ στο Κφαρ Σαμπά του Ισραήλ, αλλά και από στρατιώτες μολυσμένους με τον ιό, και στη συνέχεια τα ανέλυσε η εταιρεία Scentech, που φέρεται να εντόπισε τους συγκεκριμένους βιοδείκτες. «Ελπίζουμε να ετοιμάσουμε ένα τεστ, που θα είναι αξιόπιστο, σημαντικά φτηνότερα και ταχύτερο σε σύγκριση με αυτά που υπάρχουν σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας, Ντρου Μόρις.

Ανάλογο διαγνωστικό τεστ του κορωνοϊού είχε ανακοινώσει ότι αναπτύσσει τον περασμένο Ιούλιο και μια άλλη ισραηλινή εταιρεία. Η NanoScent είπε ότι οι πρώτες δοκιμές της εξέτασης – κατά την οποία οι υποβαλλόμενοι εκπνέουν σε μια μικρή σακούλα, που συνδέεται με μηχάνημα το οποίο αναζητά χαρακτηριστικές οσμές που απελευθερώνει ο ιός – έδειξαν ότι ήταν ακριβής κατά 85%.

φωτιστικά inde.gr