24 Αυγούστου, 2020

Press Room

Κορωνοϊός: Επανέρχεται η ενημέρωση με Τσιόδρα – Χαρδαλιά


Επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα προχωρούν σε ενημέρωση κάθε Τρίτη και Πέμπτη ή Τρίτη και Παρασκευή, καθώς θεωρείται ότι η χώρα μπαίνει σε κρίσιμο σημείο της πανδημίας. Ανακοινώσεις για την επαναφορά της ενημέρωσης από τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά αναμένονται εντός της ημέρας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σημειώνεται ότι, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τραπέζι η πρόταση για υιοθέτηση μέτρων τύπου Πόρου και Λέσβου και σε άλλες περιοχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται η περίπτωση περιοχής της Κρήτης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι τελικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν πριν από την ερχόμενη Παρασκευή όταν και η Επιτροπή θα έχει ενώπιόν της τα δεδομένα από τις πρώτες μέρες επιστροφής των εκδρομέων στις βάσεις τους.

Το αρνητικό ρεκόρ 284 κρουσμάτων κορωνοϊού που κατεγράφη την Κυριακή -εκ των οποίων τα 141 στην Αττική- προκάλεσε έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς. Νωρίτερα σήμερα, έγινε ειδική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Στις 16:00 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα ενημερώσει για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης κατά τη νέα σχολική χρονιά. Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προειδοποίησε εξάλλου ότι οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς επιστρέφουν οι αδειούχοι του Αυγούστου.

Λοιμοξιολόγοι όπως ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης προειδοποιούν ότι βιώνουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας παντού.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος προειδοποίησε για νέα πιθανά τοπικά lockdown και αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ