2 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Κορονοϊός: Ανησυχία και καραντίνα στις Σέρρες – Αγωνία για τα δεκάδες κρούσματα στην Καβάλα


Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται τα φαινόμενα χαλάρωσης και γι αυτό το λόγο τα αρμόδια κλιμάκια έχουν βγει «σαφάρι» για να πατάξουν τα φαινόμενα ανομίας
Όλοι οι καλεσμένοι που ήταν στον γάμο που έγινε την Κυριακή σε χωριό των Σερρών έχουν μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα και το 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών. Οι αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με τον νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου. Όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται τα υπόλοιπα τεστ που διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και επαφές των εργαζόμενων της βιομηχανίας επεξεργασίας κρέατος στην Καβάλα, όπου βρέθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό. Η βιομηχανία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της έτσι ώστε να σφραγιστεί η επιχείρηση και να ακολουθηθούν οι ενδεδειγμένες διαδικασίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η ΒΙΚΡΕ, όπως ονομάζεται η βιομηχανική μονάδα, εδρεύει στα Αμισιανά Καβάλας, του δήμου Παγγαίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την Καβάλα, και έχει συμπληρώσει 40 χρόνια στον κλάδος της επεξεργασίας κρέατος.

Επισημαίνοντας ότι ο ιός SARS-CoV-2 δεν μεταδίδεται από τα τρόφιμα προς τους καταναλωτές, η εταιρεία γνωστοποιεί ότι εκτέλεσε απολύμανση όλων των χώρων και τμημάτων των εγκαταστάσεων, τόσο διοικητικών όσο και παραγωγικών καθώς και των μονάδων κλιματισμού στα αντίστοιχα τμήματα.

Η επαναλειτουργία της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Οι γάμοι – υγειονομικές βόμβες

Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού από τον γάμο και το γλέντι που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν, ότι 21 άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό, ανάμεσά τους είναι τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ. Τα 12 θετικά δείγματα βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δύο θετικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και πέντε θετικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο οποίο προσήλθαν την Παρασκευή πάνω από 50 άτομα για τεστ δημιουργώντας ασφυξία στην εφημερία του νοσοκομείου όπως ανέφερε η ΠΟΕΔΗΝ.

Τι είπε ο DJ που βγήκε θετικός

Ένας από τους καλεσμένους που βρέθηκαν θετικοί ήταν και ο DJ στο γλέντι που ακολούθησε τον γάμο Ο ίδιος μίλησε στο μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη και ανέφερε ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του από τον ΕΟΔΥ για να του δώσουν οδηγίες. O DJ μπήκε μόνος του σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, μέχρι να επαναλάβει το τεστ για τον κορονοϊό.

Όπως είπε ο DJ, έχει φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, από το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού στο γλέντι. «Μόλις εμφάνισα συμπτώματα, πήγα σε ιδιωτικό εργαστήριο, το τεστ βγήκε θετικό. Από το εργαστήριο μου είπαν ότι αυτοί θα ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να μείνω σε κατ’οίκον περιορισμό περιμένοντας να μου δώσουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ», σημείωσε. «Επειδή είχα άλλες δουλειές, δεν πρόλαβα να παίξω σε άλλα μαγαζιά, οπότε πιστεύω ότι δεν το μετέδωσα τόσο όσο θα φανταζόταν κάποιος», είπε.

Γεμίζουν με κρούσματα τα νοσοκομεία

Η εφημερία της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ήταν ενδεικτική της έξαρσης κορονοϊού που περνά η συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα. Τα μισά περίπου ήταν από τον ήδη γνωστό γάμο που έγινε στην πόλη. Μέχρι τώρα από τις εξετάσεις βγήκαν 5 από το γάμο θετικά και 4 θετικά από άλλες περιπτώσεις.

Μάλιστα, έχει διακομισθεί και μια έγκυος θετική από Βέροια για να γεννήσει το μωράκι της. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Πάντως, αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από πολλά ύποπτα κρούσματα πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν στο γάμο.

Σε «κόκκινο» συναγερμό η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, κι ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 110 νέες μολύνσεις. Πρόβλημα παρατηρείται στην τήρηση των μέτρων σε κέντρα διασκέδασης και μπαρ που συχνάζουν κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας όπου φαίνεται ότι επέδρασαν αρνητικά στην εξέλιξη των κρουσμάτων. Διαπιστώνεται ωστόσο, ότι παρότι η μεγάλη πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, ένα μικρό ποσοστό εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται.

Στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται τα φαινόμενα χαλάρωσης και γι αυτό το λόγο τα αρμόδια κλιμάκια έχουν βγει «σαφάρι» για να πατάξουν τα φαινόμενα ανομίας.

φωτιστικά inde.gr