23 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

«Κλείδωσαν» οι αγροτικές ενισχύσεις: Εως 50.000 ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έως 7.000 για αγρότες


Σημαντικές ενισχύσεις θα μπορούν να διεκδικήσουν οι αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε και υπερψήφισε το Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο υπουργός Μάκης Βορίδης χαιρέτισε την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία γίνεται το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων.

Τα κονδύλια αυτά (του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης) θα διατεθούν πλέον προς τους αγρότες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν έως και 7.000 ευρώ σε κάθε αγρότη και έως 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση. Σύμφωνα με το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το σχέδιο του κανονισμού προβλέπει μάλιστα τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου σε ποσοστό 2% του ΠΑΑ, γεγονός που δικαιώνει τη θέση και τις επιδιώξεις της Ελλάδας για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών.

Σημειώνεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε παράλληλα την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων να ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020. Το σχέδιο κανονισμού αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο προς έγκριση και εν συνεχεία ο νέος νόμος της ΕΕ θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδας της και θα τεθεί σε άμεση ισχύ.

φωτιστικά inde.gr