15 Οκτωβρίου, 2021

Press Room

Κινητές μονάδες εμβολιασμού στα χωριά της Π.Ε. Σερρών.


Με στόχο την ενίσχυση του τείχους ανοσίας έναντι της νόσου Covid-19 το υπουργείο υγείας με την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε σήμερα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών προκειμένου να εντατικοποιηθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στο Νομό Σερρών οι «εμβολισμοί πόρτα – πόρτα» πραγματοποιήθηκαν στα χώρια Πρώτη, Αλιστράτη, Νέος Σκοπός, Προβατάς, Σκούταρι,Φλάμπουρο και Άνω Πορόια. Οι κινητές μονάδες – συνεργεια εμβολιασμού εδώ και τρεις ημέρες επισκέφθηκαν 48 χωριά της Βόρειας Ελλάδας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» με στόχο να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρας. Στην Τοπική Κοινότητα Νέου Σκοπού η ανταπόκριση των κατοίκων κρίθηκε ικανοποιητική καθώς πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν στο αγροτικό ιατρείο του χωριού για να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο.

«Το εμβόλιο ζώσει ζωές» ήταν το μήνυμα που έστειλε από τον Νέο Σκοπό, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία βρέθηκε στο αγροτικό ιατρείο, συνομίλησε με τους κατοίκους, τους συνεχάρη για την απόφαση τους να κάνουν το εμβόλιο και απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι ακόμη είναι επιφυλακτικοί.

https://youtu.be/6BL-olKuH_c