1 Μαΐου, 2020

Press Room

Κεραμέως: Η χρήση της μάσκας στα σχολεία δεν είναι υποχρεωτική


Η χρήση της μάσκας στα σχολεία είναι προαιρετική, επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το ζήτημα της χρήσης προστατευτικής μάσκας στα σχολεία συζητήθηκε εκτενώς από τους εδικούς και αποφασίστηκε να μην είναι υποχρεωτική, αλλά μόνο προαιρετική για όσους μαθητές ή εκπαιδευτικούς το επιθυμούν. «Δεν υπάρχει καν σύσταση για τη χρήση μάσκας στους χώρους του σχολείου», συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: Τέλη Μαΐου οι αποφάσεις για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων είχε την ομόφωνη στήριξη της Επιτροπής και τόνισε ότι η διαδικασίας θα είναι δυναμική, με αξιολόγηση της κατάστασης βάσει επιστημονικών δεδομένων.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι είναι κρίσιμο να υπάρχει συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς οι πολλές εβδομάδες αποχής και απομάκρυνσης από το εκπαιδευτικό περιβάλλον έχει επίπτωση στους μαθητές, τόνισε, όμως, ότι πρώτο μέλημα της ηγεσίας του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Τέλος, αναφορικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι επιλέχθηκε μια πιο μετριοπαθής και συντηρητική στάση και υπογράμμισε ότι στο τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί η τελική απόφαση. «Εάν επαναλειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα», κατέληξε η υπουργός Παιδείας.